Ludovic Orban: Chelneriţa de la Apele Române a terminat o facultate. Am fost extrem de exigent în selectarea oamenilor în funcții publice

31

Ludovic Orban a vorbit, sâmbătă, despre scandalul iscat în februarie la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut – Bârlad. Fostul prim-ministru susține că povestea chelneriței de la Apele Române a fost prezentată în mod deformat și a precizat că a fost exigent în selectarea oamenilor pe care i-a propus în funcții publice. 

Președintele PNL așteaptă rezultatele anchetelor interne din cadrul Apelor Române, după ce un material Recorder a dezvăluit că directorul ABA Prut-Bârlad  le-a cerut specialiștilor din instituție să angajeze pe un post de inginer o tânără care a lucrat mai mulți ani la un bar din Iași și care nu este specializată în domeniu.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: SURSE Procurorii DNA, percheziții la sediul ABA Prut-Bârlad / Administrația Bazinală, implicată în scandalul numirilor politice de la Apele Române

Faptul că mai apare în câte un colţ de ţară câte o numire care este prezentată într-un mod deformat – aicea daţi-mi voie să vă spun: persoana care este prezentată ca şi chelneriţa de la Apele Române de fapt a terminat o facultate. În facultate a trebuit să muncească. În Statele Unite jumătate din studenţi muncesc, ca să poată să se întreţină pe perioada studiilor. Şi la noi sunt oameni din familii mai sărace care nu au posibilitatea părinţii lor să îi ţină la studii şi care trebuie să muncească. Că se duc chelneri sau se duc în altă activitate pentru a putea să obţină veniturile necesare pentru susţinerea studiilor, eu zic că este de lăudat, nu este de condamnat”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă după amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Deva, citat de News.ro.

În ceea ce privește numirile în funcții publice realizate în timpul mandatului de prim-ministru, Orban susține că ar fi fost „extrem de exigent” în selectarea oamenilor.

Evident că posibilitatea mea de influenţare a numirii este la nivel naţional, că eu conduc partidul la nivel naţional, nu pot să ştiu în fiecare localitate ce se întâmplă. Pe de altă parte, PNL are oameni foarte valoroşi, are oameni de calitate, oameni peste nivelul mediu al celorlalţi reprezentanţi ai formaţiunilor politice. Avem primari, avem consilieri locali, consilieri judeţeni, avem prefecţi, subprefecţi, secretari de stat, preşedinţi de agenţii, miniştri, oameni cunoscuţi, oameni care au la bază o carieră în spate, profesionalism cert, experienţă, integritate. Astea au fost criteriile pe care m-am bazat”, a adăugat președintele PNL.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Ludovic Orban: Chelneriţa de la Apele Române a terminat o facultate. Am fost extrem de exigent în selectarea oamenilor în funcții publice apare prima dată în Main News.

Source: New feed