Ludovic Orban cere, luni, în Parlament, învestirea noului Guvern

109

Premierul desemnat Ludovic Orban va depune, luni, la Parlament, cererea de învestire a noului Guvern PNL, care va conține noul program de guvernare al Executivului și lista cabinetului cu miniștrii liberali. 

Președintele PNL a anunțat deja că vor fi făcute modificări în programul de guvernare și că nu va schimba componența cabinetului de miniștrii.

Parlamentarii liberali nu vor vota învestirea noului Guvern.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, vrea să depună, luni, la Curtea Constituţională a României (CCR), o sesizare cu privire la desemnarea în funcția de premier a lui Ludovic Orban, la o zi după ce Guvernul PNL a fost demis prin moțiune. Social-democrații se întâlnesc astăzi, în ședință, pentru a stabili strategia PSD pentru votul de învestire a noului Guvern.

Parlamentul are la dispoziție 60 de zile să acorde votul de încredere pentru noul Guvern. Dacă acest lucru nu se întâmplă, președintele Klaus Iohannis are posibilitatea să dizolve legislativul și să declanșeze alegeri anticipate.

Ludovic Orban a fost desemnat, joi, de președintele Klaus Iohannis, să formeze o nouă echipă guvernamentală. Cu o zi în urmă, Guvernul PNL a fost demis prin moțiune de cenzură.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Ludovic Orban cere, luni, în Parlament, învestirea noului Guvern apare prima dată în Main News.

Source: New feed