Lucian Bode, replică pentru USR: Numirea premierului este responsabilitatea PNL, fără alte comentarii

107

Lucian Bode, prim-vicepreședintele PNL, le-a transmis miercuri, 3 noiembrie, reprezentanților USR, că responsabilitatea numirii unui prim-ministru revine exclusiv liberalilor și parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis trebuie respectat, după prima rundă de negocieri pentru formarea unui nou guvern. 

Primul-ministru este în responsabilitatea PNL de a fi stabilit, fără alte comentarii. Parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis trebuie să fie respectat. Acest lucru este foarte important pentru PNL, pentru că am văzut diverse poziționări din partea unor membri USR la adresa președintelui României”, a declarat Lucian Bode, pe tema întâlnirii dintre liderii PNL și USR, în vederea

Bode a mai explicat că la întâlnirea dintre liderii PNL și USR s-a discutat despre programul de guvernare și reformele pe care o eventuală majoritate de centru-dreapta și le-ar asuma într-un nou guvern, menționând că aceleași discuții vor fi purtate și cu reprezentanții PSD.

Declarația prim-vicepreședintelui PNL vine în contextul în care Rareș Bogdan a amintit că, potrivit deciziilor luate de conducerea PNL, propunerea de prim-ministru va fi liderul liberalilor, în timp ce Dacian Cioloș a dat de înțeles că USR nu va susține numirea lui Florin Cîțu în funcția de premier.

Aceste precizări au fost făcute afară, în dialog cu dumneavoastră (n.r. jurnaliștii prezenți la Parlament), eu v-am spus ce am discutat înăuntru. PNL propune prim-ministru, fără a discuta nume”, a conchis Bode.

Cum se vor lua deciziile în PNL, după negocieri

Rareș Bogdan a explicat că, la finalul negocierilor cu PSD și USR, liberalii se vor întoarce în Biroul Politic Național, format din 84 de lideri ai partidului, pentru a prezenta concluziile întâlnirilor.

Avem majoritate atât cu USR, cât și cu PSD(…)Liderii de organizații vor duce concluziile în birourile județene. Hotărârea (n.r partidul cu care PNL va intra la guvernare) o va lua Partidul Național Liberal în cadrul birourilor județene și apoi printr-un vot în Biroul Politic Național”, a explicat Rareș Bogdan.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Lucian Bode, replică pentru USR: Numirea premierului este responsabilitatea PNL, fără alte comentarii apare prima dată în Main News.

Source: New feed