Lucian Bode: Președintele PNL este o opțiune pentru a candida la funcția de președinte al României

32

Lucian Bode, ministru de Interne și secretar general al PNL, susține că partidul din care face parte ar putea da viitorul președinte al țării. Bode a avansat și un nume: Nicolae Ciucă, actualul lider al liberalilor și premierul României. Estimările privind alegerile prezeidențiale din 2024 le-a făcut în cadrul emisiunii „Tema Zilei”, difuzată de TVR Info. 

Bode susține că după rocada guvernamentală din viitorul apropiat, România va avea un nou plan de guvernare, însă, cu același buget. Cu toate acestea, Bode susține că PNL „dorește să guverneze cât mai bine, inclusiv în anul electoral 2024, pentru a avea un candidat cu șanse reale la prezidențiale.

Ne propunem ca anul viitor să avem un candidat care să dea preşedintele României pentru următorii 5 ani. Un candidat cu şanse să câstige Presedinţia României. Astăzi, preşedintele PNL(n.r. Nicolae Ciucă) este opţiune pentru a candida la funcţia de preşedinte al României

PNL îşi propune să guverneze bine România şi în acest an şi anul viitor, să obţinem un scor bun la alegerile de anul viitor, astfel încât să guvernăm România şi după 2024”, a precizat secretarul general al PNL, pentru sursa citată.

Pentru prima dată când partidele fac rocadă guvernamentală

Rocada guvernamentală, prin care PNL „cedează” funcția de premier PSD, ar trebui să aibă loc până la data de 1 iunie. Este pentru prima dată după 1990, când partidele aflate la guvernare au semnat acest protocol. Astfel, Marcel Ciolacu, președintele PSD, urmează să preia funcția de premier. Surse politice susțin că vor fi schimbări la anumite ministere, însă, după o evaluare a activității. UDMR nu este parte semnatară a „rocadei guvernamentale”, însă, reprezentanții acestei formațiuni politice susțin că nu au niciun motiv să iasă de la guvernare după 1 iunie ac.

CITEȘTE ȘI: Ciolacu, viitorul premier al României, până la 1 iunie. Pe cine dorește în noul Guvern

 Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

Articolul Lucian Bode: Președintele PNL este o opțiune pentru a candida la funcția de președinte al României apare prima dată în Main News.

Source: New feed