Lucian Bode, audiat ca martor în procesul „Hidroelectrica”. Elena Udrea este judecată pentru luare de mită

52

Lucian Bode, ministru al afacerilor interne, este audiat, luni dimineață, în calitate de martor, de magistrații de la Curtea de Apel București în procesul „Hidroelectrica”, în care Elena Udrea este judecată pentru luare de mită.

Liberalul a fost chemat pentru a da lămuriri, în condițiile în care a ocupat funcția de ministru al economiei în perioada guvernării Ungureanu.

Elena Udrea este acuzată de DNA că, în cursul anului 2011, a primit de la afaceristul Bogdan Buzăianu, prin intermediul lui Radu Budeanu, suma de 3.800.000 de dolari, dar și o creanță de 900.000 de euro pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și a celor din cadrul Hidroelectrica, în vederea menținerii, în condițiile deja negociate (preț și cantitate de energie furnizată).

Procurorii susțin prin intermediul acelei creanțe pe care Bogdan Buzăianu o avea de recuperat de la Bobby Păunescu, Udrea a ajuns să controleze de facto Evenimentul Zilei. În acest proces este judecat și proprietarul publicației Evenimentul Zilei, Dan Andronic, pentru că ar fi dat declarații mincinoase în fața anchetatorilor.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Articolul Lucian Bode, audiat ca martor în procesul „Hidroelectrica”. Elena Udrea este judecată pentru luare de mită apare prima dată în Main News.

Source: New feed