Liviu Pleşoianu: Voi candida ca independent la prezidenţiale

516

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a anunţat, marţi, că va candida ca independent la alegerile prezidenţiale, invitând “toate partidele care ţin la rădăcinile acestui neam” să i se alăture.

“Viorica Dăncilă va candida din partea partidului CEX. Eu voi candida din partea românilor, a oamenilor care au crezut şi în 2012, şi în 2016 în posibilitatea: de a ne ridica din genunchi (nu de a lustrui fericiţi pantofii altora); de a avea o justiţie adevărată (nu una care distruge sufletul unui copil târându-l pe jos la propriu); de a reaşeza România în destinul său de ţară menită să creeze punţi între ţări (nu de stat vasal mulţumit să fie mereu mutat de alţii pe o tablă de şah ce nu-i aparţine); de a reaşeza fiinţa omeneasca în centru şi de a reumaniza profund societatea, politica, educaţia, relaţiile de muncă (nu de a continua să construim castele de nisip care se vor răsturna la cea mai mică adiere de vânt); de a face politica omului liber (nu de a fi marioneta unor grupări, interne sau externe, de interese economice sau politice, din zona ieşită din matcă a serviciilor sau a altor organizaţii metastatale)”, a scris Pleşoianu pe Facebook.

De asemenea, el a adăugat că va candida şi din partea celor care au crezut în posibilitatea de a preţui rădăcinile spirituale şi culturale ale românilor, “nu de a deveni clone lipsite de identitate proprie încolonate spre prăpastia aşa-zisului 'progresism'”, dar şi în numele celor care doresc să aducă în prim plan “oameni curaţi şi dornici să-şi ajute semenii, nu politruci şi ipocriţi înregimentaţi care mimează prost grija faţă de fiinţa omenească”.

“Invit toate partidele care ţin la rădăcinile acestui neam să-şi dea mâna şi să mergem împreună pe acest drum! Vă invit pe dumneavoastră, oamenii demni şi liberi ai acestui neam, să dăm mână cu mână şi să încingem o horă vie a unirii care să învingă orice calcule politice meschine, orice planuri oculte care se fac peste noi şi peste toate! Voi candida ca independent la alegerile prezidenţiale din acest an, cu susţinerea tuturor celor care cred în acest mesaj! La 30 de ani de la Revoluţie, fie să triumfe curajul, nu frica, fie să triumfe dreptatea, nu injustiţia, fie să triumfe vorba liberă a omului liber, nu tăcerea vinovată, fie să triumfe România, nu… 'Românica'!”, a susţinut Liviu Pleşoianu. AGERPRES/(AS – autor: Cătălin Alexandru, editor: Antonia Niţă, editor online: Daniela Juncu)