Liviu Pleșoianu a ratat ocazia de a candida la prezidențiale. Nu a reușit să strângă 200.000 de semnături

447

Liviu Pleșoianu, deputat PSD și doritor să candideze independent la prezidențiale, anunță, într-o postare pe Facebook, că a strâns puțin peste 146.000 de semnături. Pentru a intra în cursa pentru președinția României ar fi avut nevoie de susținerea a minim 200.000 de persoane. 

Pleșoianu a sperat până în ultima clipă că va reuși să adune suficienți susținători însă dă vina pe „binevoitori” care l-au sabotat, trimițându-i liste cu semnături false.

„Am luat bucată cu bucată toate listele cu semnături. Curate, asumate, de la oameni inimoși, s-au strâns exact 146.328. În ultimele cinci zile, cu o mobilizare fantastică, am primit foarte multe semnături. Tot în ultima clipă, de la anonimi „binevoitori” care au considerat că e un bun moment să mă compromită, a venit diferența până la 220.000. Deci, teoretic, în mai puțin de șase ore puteam să-mi depun candidatura. Făcusem programare pentru ora 10:00. Doar că nu sunt genul de om căruia entuziasmul îi întunecă rațiunea… Am verificat împreună cu consilierul meu și cu câțiva oameni foarte apropiați, listă cu listă, semnătură cu semnătură, absolut tot! Și am constatat că niște persoane anonime foarte drăguțe tocmai mă „ajutau” pe ultima sută de metri să depun câteva zeci de mii de semnături produse la… un minunat xerox color. Știți care e cel mai grav lucru atunci când depui niște liste cu semnături? Să fie xeroxate”, a scris Pleșoianu pe pagina lui de socializare.

Liviu Pleșoianu a avut în ultima vreme un discurs dur la adresa Vioricăi Dăncilă, căreia i-a fost competitor la șefia PSD. El a fost susținut de „aripa Dragnea” – Codrin Ștefănescu. Acum, pentru că nu a reușit să se înscrie în cursa electorală, anunță că va fi mai vocal și dă de înțeles că și-ar putea face propriul partid.

„Dacă eram pur și simplu în situația de a nu fi strâns toate semnăturile necesare, aș fi fost poate tentat să ma resemnez pentru o vreme. Însă am a le mulțumi pentru ceva foarte important „binevoitorilor” anonimi care au vrut să mă „ajute” să mă compromit: m-ați enervat atât de rău, încât nu numai că nu o să tac, dar o să fiu de 100 de ori mai vocal de aici înainte! În plus, s-ar putea întâmpla ca celor care au semnat în mod real pentru mine să le treacă prin cap că e nevoie de o forță politică nouă, CURATĂ!”, conchide Liviu Pleșoianu

 

Articolul Liviu Pleșoianu a ratat ocazia de a candida la prezidențiale. Nu a reușit să strângă 200.000 de semnături apare prima dată în Main News.

Source: New feed