Liviu Dragnea a pierdut, a treia oară, în încercarea de a ieși din închisoare | Instanța Supremă i-a respins contestația

23

Judecătorii Instanței Supreme au respins, joi, contestația lui Liviu Dragnea, prin care fostul șef al social-democraților urmărea eliberarea, potrivit unor surse.  Dragnea a susținut, în fața instanței, că detenția este nelegală, sens în care a invocat decizia CCR cu privire la completurile de trei judecători. El mai are un alt proces, cu același obiect, în desfășurare la Tribunalul București.

UPDATE Instanța Supremă a confirmat, oficial, respingerea contestației. 

Liviu Dragnea a ajuns, joi, la Instanța Supremă, unde s-a judecat una dintre contestațiile depuse de fostul lider PSD. Dragnea susține că menținerea sa în detenție este nelegală. Aceleași argumente au fost invocate, miercuri, la Tribunalul București. Anterior, tot la ÎCCJ, Dragnea a pierdut două procese prin care urmărea anularea sentinței din dosarul angajărilor fictive.

Liviu Dragnea a declarat în sala de judecată că nu vrea să iasă cu orice preț din închisoare ci doar să aibă un proces echitabil pentru că se consideră nevinovat.

Am  crezut și mai cred că un om nu poate fi condiționat de o instanță constituită cu nerespectarea legii. CCR a spus, dar cu mare întârziere a adoptat decizia respectivă, ca completurile de 3 trebuie să fie specializate. Nu cred că se poate vorbi de un proces echitabil. Indiferent de procedurile adoptate eu sunt același. Cu toate că în presă s-a spus că vreau să ies cu orice preț, nu vreau să ies cu orice preț din închisoare. Și eu am dreptul la un proces echitabil și stau nevinovat de 8 luni în pronunțare. Dacă voiam să ies cu orice preț puteam să plătesc un preț dar nu am vrut să fac compromisuri. Prețul era România”, a spus Liviu Dragnea.

Mai multe AICI

Inquam Photos / George Calin

Articolul Liviu Dragnea a pierdut, a treia oară, în încercarea de a ieși din închisoare | Instanța Supremă i-a respins contestația apare prima dată în Main News.

Source: New feed