LIVE Ziua 265 a războiului din Ucraina | Adunarea Generală a ONU cere Federației Ruse să acorde despăgubiri Ucrainei

66

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a votat o rezoluţie, cu valoarea mai degrabă simbolică,  prin care cere ca Federația Rusă să fie trasă la răspundere pentru comportamentul său faţă de Ucraina, solicitând totodată ca Moscova să achite despăgubiri ţării pe care a invadat-o, relatează Reuters. China şi Iranul au votat împotrivă. 

Main News transmite cele mai importante informații din ziua 265 a războiului din Ucraina: 

11:20 – Operatorul naţional ucrainean Ukrenergo acuză Rusia de distrugerea unei centrale electrice-cheie, la Herson, înainte de retragerea trupelor ruse din oraş şi de pe malul drept al Niprului, săptămâna trecută, relatează AFP.

10:51 – Marile economii din cadrul G20, inclusiv Rusia, constată repercusiunile negative ale războiului din Ucraina purtat de Federația Rusă, într-un proiect al unui „Comunicat comun” final, consultat marţi de AFP.

În acest „comunicat comun” se arată că „majoritatea membrilor” „condamnă ferm” acest conflict armat.

În cazul în care acest document este adoptat de către şefii de stat şi de guverne din G20, el oficializează cuvântul „război” – respins pentru moment de către Moscova, care vorbeşte despre o „operaţiune militară specială”.

În acest text, recurgerea sau ameninţarea cu recurgerea la arma nucleară este denunţată drept „inadmisibilă”.

Şefii de stat şi de guverne din cadrul G20 îndeannă în acest proiect al „comuncatului comun” la o prelungire a Acordului de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene, care expiră vineri.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Articolul LIVE Ziua 265 a războiului din Ucraina | Adunarea Generală a ONU cere Federației Ruse să acorde despăgubiri Ucrainei apare prima dată în Main News.

Source: New feed