LIVE Ziua 147 a războiului din Ucraina | Federația Rusă plănuiește anexarea unor teritorii ale Ucraine, pe modelul Crimeea

179

Federația Rusă plănuiește anexarea ilegală a mai multor teritorii ale Ucrainei, după scenariul pe care l-a folosit cu peninsula Crimeea în anul 2014, potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, citat de CNN. Confruntat cu temerile liderilor occidentali legate posibila vânzare pe piața neagră a unora dintre armele oferite Ucrainei, Volodimir Zelenski a anunţat înfiinţarea unei comisii speciale pentru controlul acestora. 

Main News transmite cele mai importante informații din ziua 147 a războiului din Ucraina: 

12:29 – Obuzele ucrainene au avariat grav podul cu o importanţă strategică Antonivskii din regiunea Herson, controlată de Rusia, din sudul Ucrainei, au declarat autorităţile regionale instalate de Moscova, relatează Reuters.

11:23 – Siria a anunţat întreruperea relaţiilor diplomatice cu Kievul în conformitate cu principiul „reciprocităţii”, după ce Ucraina a făcut acelaşi pas la sfârşitul lunii iunie, ca urmare a recunoaşterii de către guvernul sirian a independenţei republicilor ucrainene separatiste pro-ruse, relatează AFP.

10:02 – Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov a cerut Occidentului, într-o intervenţie prin videoconferinţă la Atlantic Council, să furnizeze Ucrainei în mod considerabil mai multe sisteme de artilerie de precizie pentru o contra-ofensivă împotriva armatei ruse, relatează AFP.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul LIVE Ziua 147 a războiului din Ucraina | Federația Rusă plănuiește anexarea unor teritorii ale Ucraine, pe modelul Crimeea apare prima dată în Main News.

Source: New feed