LIVE Zi decisivă pentru Guvernul condus de Florin Cîțu. Premierul: Îmi cer scuze că am crezut în USR PLUS

35

Camera Deputaţilor şi Senatul au plen reunit marţi, 5 octombrie, de la ora 12.00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu. Pentru ca Executivul să fie demis, sunt necesare 234 de voturi în favoarea moţiunii. 

Transmitem LIVE cele mai importante momente și declarații de la dezbaterea și votul asupra moțiunii de cenzură:

12:24 – A luat cuvântul premierul Florin Cîțu.

„Astăzi a murit moralitatea. PSD este susșinut și votat de USR PLUS. S-au aliat cu PSD și extremiști. Dragi români, ați fost trădați! Se poate să fie mai josnici de atât președinții partidului? S-au aliat cu PSD că dea jos Guvernul. Cu mine premier, guvernarea nu este un joc. Nu acționezi în numele românilor, pleci acasă!

Sunt dezamăgit. USR PLUS joacă alba-neagra cu guvernarea. Vor să revină la guvernare cu un nou șef mai indulgent. Oare ce vrea să obțină USR PLUS dacă aruncă România în aer? Îmi cer scuze că am crezut în USR PLUS. Adevărata față a USR este cea pe care o vedem astăzi. Socialism is strong in these ones”, a spus, între altele, prim-ministrul.

În continuare, Florin Cîțu a criticat pe rând foștii miniștri USR PLUS și a apreciat că ar fi trebuit să-i demită mult mai devreme.

12:16 – Lucian Romașcanu (PSD) prezintă moțiunea de cenzură „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu!”.

12:11 – Ludovic Orban a făcut apel la parlamentari să poarte masca de protecție în sală.

12:10 – Se ține un moment de reculegere în Parlament, în memoria victimelor pandemiei de COVID-19, la cererea senatorului PSD Lucian Romașcanu.

12:09 – Ședința a început. Sunt prezenți în sală 379 de parlamentari, dintr-un total de 466.

11:42 – Dan Barna a anunțat, din nou, că USR PLUS va vota moțiunea de cenzură:

„Votăm o moțiune care nu era necesară, pentru că s-a dovedit că pălăria este prea mare pentru Florin Cîțu. Această coaliție poate merge mai departe cu un alt premier”.

CITEȘTE ȘI Dan Barna: Propunerea USR pentru funcția de premier este Dacian Cioloș

11:36 – Deputatul PNL Florin Roman a declarat că, dacă realitatea va confirma declaraţiile, moţiunea de cenzură va trece, dar propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru va fi tot florin cîțu.

„Noi vom respecta cutuma partidului şi vom merge cu propunerea de premier, care este şi preşedintele partidului, ţinând cont de deciziile CCR”, a declarat Roman, citat de News.ro.

11:00 – Alina Gorghiu a comentat decizia social-democraților de a amplasa statuia cu Superman în Parlament și apreciază că este „un îndemn clar la violență”.

10:48 – Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a transmis înaintea ședinței de azi că „este pentru prima dată în istoria politicii românești când un premier a ajuns să fie atât de detestat”. „Cîțu pleacă acasă!”, a afirmat Stănescu, citat de Medifax.

10:32 – Ludovic Orban, fostul șef al PNL și președintele Camerei Deputaților, va prezida şedinţa în care va fi dezbătută și votată moțiunea de cenzură.

10:10 – Social-democraţii au amplasat o machetă cu Superman care se prăbușește în faţa sălii de plen de la Camera Deputaţilor, făcând aluzie la clipurile video postate de premierul Florin Cîțu pe Instagram în care el apare în ipostaza supereroului.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul LIVE Zi decisivă pentru Guvernul condus de Florin Cîțu. Premierul: Îmi cer scuze că am crezut în USR PLUS apare prima dată în Main News.

Source: New feed