LIVE TEXT Moțiune de cenzură. Tăriceanu: E un stil de lumea a treia/Barna: Parlamentul României își dă azi bacalaureatul/Ponta: Trebuie să îngropăm un mort care stă la Palatul Victoria/Titus Corlățean, atac violent plin afirmații rasiste/Turcan: Dăncilă, captiva lui Dragnea/Premierul: Azi vom obține o victorie

444

Joi, la ora 10.00, plenul reunit al Parlamentului va dezbate și va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă.  Opoziția este optimistă că astăzi Guvernul va pleca acasă, în timp ce premierul susține că se bazează pe deputații PSD că nu vor trăda partidul. Este nevoia de 233 de bile albe pentru ca Guvernul să cadă.

Vasile Cristian Lungu a venit la Parlament în scaunul cu rotile

Senatoul PMP Vasile Cristian Lungu a fost adus cu salvarea la Palatul Parlamentului.

„S-a spus că aș ascunde o trădare a mea. Am venit. Votul e secret, dar vom vota cu bilele la vedere. Mă simt destul de rău. Mă voi întoarce la spital pentru operație. Domnul doctor m-a obligat să semnez. E un acces perirenal cauzat de o înțepătură în colon. Este foarte dureros. Trebuia să aibă loc seară operația. Doctorul nu știa cine sunt și unde mă duc”, a declarat a declarat Cristian Lungu.

Călin Popescu Tăriceanu: Există viață și după ce nu mai ești premier

„Ai ținut un discurs în care m-ai atacat în mod neelegant. Un discurs corect nu se referă la oameni, ci la teme. Viorica Dăncilă ne spunea la începutul mandatului că a fost prizonieră, că a fost timorată. Toate jocurile pe care le-ați făcut să racolați parlamentari ALDE, asta e stilul dvs? E un stil de lumea a treia. 70% din populația României merge într-o direcție greșită. Aveți ocazia să ieșiți onorabil din scenă sau să rămâneți în istorie ca cineva care este ținut ostatic la Palatul Victoria. Noi vrem să vă eliberăm. Îi spun doamnei Dăncilă că există viață și după ce nu mai ești prim ministru”.

Dan Barna: Parlamentul României își dă azi bacalaureatul

„Azi dimineață m-am simțit ca în dimineața bacalaureatului. Astăzi Parlamentul României își dă bacalaureatul.
România merită un premier cu viziune și în schimb v-a primit pe dumneavoastră. E totuși un lucru bun pe care l-ați făcut, de frica consecințelor, că nu l-ați scăpat pe Liviu Dragnea de pușcărie atunci când puteați să o faceți. Nu ați reușit să faceți o singură autostradă, din cele 13 pe care le-ați promis. Nu ați construit nici unul din cele opt spitale regionale. Ați eliberat peste 20.000 de infractori. Ați aruncat la gunoi 50 de ani de istorie diplomatică a României. Nominalizarea dumneavoastră a fost o greșeală iar azi Parlamentul are șansa să repare această greșeală. Stimați colegi, Guvernul Dăncilă trebuie demis. Se deschide astfel calea spre alegeri anticipate. În situații de criză politică, soluția este întotdeauna întoarcerea la popor. Componența Parlamentului nu mai reflectă opțiunile oamenilor, cum ar fi posibilă o majoritate cu 6 partide, nu există o posibilitate de majoritate care să facă România funcțională. Avem nevoie de o reformă majoră a statului astăzi, nu peste 5 ani. Alianța USR-PLUS este pregătită să vină la guvernare în urma alegerilor. Dle Corlățean, vorbeați de parcă nu sunteți de 20 de ani la guvernare. Dvs sunteți responsabil pentru România blocată, pentru instituții nefuncționale, iar citat înseamnă să preiei exact o propoziție, nu să inventezi, asta e minciună”.

Victor Ponta: Azi avem toți datoria să îngropăm un mort care stă la Palatul Victoria

„Cred că nu trebuie să vorbim de chestiuni personale. Dna Dăncilă e supărată că toți consilierii personali m-au sunat să ne vedem aseară și dacă te superi că te-a refuzat un bărbat nu e frumos să o spui la microfon. În 2010 nu i-a tăiat nimeni salariul de europarlamentar al doamnei Dăncilă. Dăncilă vorbește despre cea ce nu știe. E tautologic deja, am folosit termenul ca să vă dau de lucru să căutați pe Google. Guvernul nu mai există. Nu avem ministru la Interne, a fost o perioadă bodyguardul doamnei Dăncilă. Mâine oricum acest guvern nu mai există. În 2012 am câștigat alegerile împreună, dna Dăncilă era la Bruxelles. Acum mai stați o zi, o săptămână, o lună la guvernare, ca să pierdeți zece rânduri la alegeri. Mâine sunt 45 de zile de când acest guvern și-a schimbat componența politică. Călin, probabil că ai refuzat și tu aseară invitația la cină de la aceleași persoane. Dacă moțiunea nu trece, nu înseamnă că mâine avem Guvern. N-am auzit niciodată ca un prim-ministru să sune personal la o sută de parlamentari ca să le promită că vor fi miniștri. Probabil că dacă nu trece moțiunea, dna Dăncilă trebuie să facă mâine o minune biblică. Am aflat că mâine se dau 7 mld, Eugen e generos de fel, ziceți cât vreți și dă. Chiar sunt rău că am pus-o pe listă europarlamentar, iar Dragnea a fost mai rău că a pus-o prim-ministru. Sper să nu aveți nevoie de recunoștința dnei Dăncilă, că își plătește datoriile. Noi de la PMP vrem să schimbăm acest Guvern cu un guvern foarte bun, cum a fost Cabinetul Năstase. Cred că astăzi avem toți datoria să îngropăm un mort care stă la Palatul Victoria”.

Raluca Turcan: Dăncilă, o persoană particulară care ocupă abuziv scaunul de la Palatul Victoria/Captiva lui Liviu Dragnea

„Cred cu tărie că este ultima dată când mă adresez unui premier nelegitim care a călcat în picioare așteptările unei țări întregi, de a merge și mai mult spre Europa și nu de a reveni la fărădelegea din anii tranziției.
Cred că este ultima dată când un prim-ministru fără legitimitate își amenință colegii de partid cu deschiderea de dosare penale, în stilul consacrat de Liviu Dragnea. Astăzi, cei amenințați au șansa să scape din captivitatea creată de cea care a fost, la rândul ei, captiva unui condamnat penal. Din păcate, sub incompetența acestei guvernări fărădelegea face legea! Clanurile interlope fac ravagii pe străzile României, sfidând Poliția. Iar mii de recidiviști eliberați de dumneavoastră și de dl. Iordache seamănă teroare în satele și orașele României. Dumneavoastră și anturajul ați ajuns în situația dezonorantă de a fi o echipă de uzurpatori. Erați obligați ca odată cu schimbarea structurii guvernului să cereți votul Parlamentului. Nu ați făcut-o, încercând efectiv să fugiți, inclusiv prin plecări în străinătate, de o obligație constituțională. În momentul de față, de facto și de jure, nu mai sunteți premierul României ci o persoană particulară care ocupă abuziv înalta demnitate de la Palatul Victoria!

PNL va vota DA, așa cum au votat și 6,5 milioane de români la referendumul din 26 mai. Guvernul Dăncilă PSD trebuie să plece astăzi acasă!!!”.

Titus Corlățean: Cum e posibil să stai la masă cu Petrov, cu neomarxiști

„Vreți să tăiați veniturile românilor și să loviți în ceea ce considerați electoratul PSD. Ce normalitate este cea în care voci importante neomarxiste din USR anunță că se impune obligația avortului pentru femei cu venit mediu mic și că vor impune căsătoriile gay (huiduieli puternice în sală). Securiști deconsprirați de CNSAS, ca liderul USR de la București, profitori anteriori cu instituțiile satatului, alături de Petrov, cu un ax central fixat de urmașii lui Brătianu, adoratori ai noilor securiști, împreună cu vajnicii luptători alături de Kovesi. Nu veți deveni niciodată o alternativă toți cei care ați apărat binomul securist SRI-DNA-Kovesi, care ați legitimat abuzurile în justiție.
Nu au contat pentru dvs. călcarea în picioare a demnității umane. Niciodată nu ați condamnat abuzurile. V-au convenit și v-au bucurat. Cine răspunde pentru aceste abuzuri? Ăsta e motivul principal pentru care patronul dvs de la Cotroceni și dvs. doriți desființarea Secției Special pentru a nu stopa abuzurile. Cum e posibil să stai la masă cu Petrov, cu neomarxiști și cu arogantul patron de la Cotroceni? Atacurile la valorile moral-creștine din România, asta nu e o Românie normală. Infatuarea unui președinte imoral și anticonstituțional nu e soluția pentru România.”

Dăncilă: Textul moțiunii, un amestec incoerent de falsuri

„În primul rând, acest guvern a fost ținta permanentă a Președintelui României, un precedent periculos pentru orice democrație, periculos pentru principiul separării puterilor și al independenței instituțiilor.

Pentru că avem un președinte care este, întâi de toate, candidatul PNL! Este, înainte de a fi șeful statului, candidatul principalului partid de opoziție, care și-a uitat rolul în stat și a încălcat legea fundamentală a țării în repetate rânduri.

În al doilea rând, îl avem pe domnul Tăriceanu, care și dumnealui a pus umărul la acest demers sortit eșecului. Așa cum a putut: fugind de la guvernare și sacrificându-și propriul partid, într-o bătaie de joc incredibilă la adresa românilor care ne-au votat în 2016. Cu toată experiența domnului Tăriceanu, a căzut în mod rușinos în capcana lui Victor Ponta și și-a asigurat un apus al carierei politice lamentabil.

Iată totuși că, nici măcar așa, cu președintele-candidat de partea voastră și cu partenerul de alianță fugit în mod rușinos de la guvernare în brațele lui Ponta, nu ați reușit și nu veți reuși să faceți nimic bun. Pentru simplul motiv că nu aveți niciun plan pentru România. Voi nu vă luptați pentru un proiect, pentru o viziune sau pentru bunăstare. Voi nu vă luptați să faceți bine oamenilor, să aduceți vreo formă de progres în viața de zi cu zi a fiecăruia. Voi luptați împotriva Partidului Social Democrat, luptați unii cu alții, luptați cu interesul țării și al românilor!

Am citit textul moțiunii și pot spune că vă reprezintă întru totul. Este, ca și grupul semnatarilor ei, un amestec incoerent de falsuri. Este o încropire extrem de slabă, fără cifre și date exacte, plină de aprecieri subiective și demagogie, care arată perfect caracterul de improvizație și lipsa de seriozitate a acestui proiect.

Din nou, stimați colegi, vă jucați de-a guvernarea. Sunteți singura opoziție din istorie care a reușit să-și depună moțiunea și apoi să fugă de vot. V-ați făcut de râs în fața propriului electorat când v-am invitat să votăm acest act cât mai repede. Dacă acest demers nu a meritat sacrificarea unei zile de sâmbătă, mult succes în a le explica oamenilor cum o să guvernați și cum o să reconstruiți voi România!

Asta e opoziția partidului de guvernământ? Asta e viziunea pentru România cu care vreți să dați jos Guvernul?”, a declarat Viorica Dăncilă, în plen.

Declarații înainte de dezbateri

Dăncilă:

„Azi vom obține o victorie. Sunt convinsă de acest lucru. (…)Am această convingere. Victoria va fi a noastră, a tuturor. Cred că va fi o victorie de țară pentru că căderea unui Guvern are multiple implicații mai ales în domeniul economic, dar și în cel politic. Vă urez mult succes și haideți să votăm”, le-a spus premierul deputaților PSD, înainte de dezbaterile din Parlament.

Orban:

„Moțiunea de cenzură va trece. Moțiunea de cenzură va avea câștig de cauză în proporție de 100% în ciuda asaltului mizerabil al deberdeilor PSD. Astăzi, peste 233 de parlamentari vor vota moțiunea și Guvernul va pleca de la putere.

În afara celor 237 de semnatari, din care am consemnat absența a 3 parlamentari, minimum 10 parlamentari care nu au semnat vor vota motiunea de cenzură. Toate dezinformările, toate intoxicările lansate pe PSD pe surse sunt niște minciuni gogonate. Chiar dacă cei care au semnat au fost supusi unor presiuni uriașe, propuneri oneroase, presiuni și amenințări cum nu au mai existat vreodată, sunt convins că acest guvern va cădea. În cea mai pesimistă evaluare, numărul voturilor pentru moțiune e 241, în cea mai optimistă 245”, a declarat Orban, înainte de dezbateri.

Astăzi se votează moțiunea!#PNL a reușit strângerea a 237 de semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură. Într-o Românie normală, în care angajamentele se respectă și fiecare duce la îndeplinire ceea ce și-a asumat, ar trebui să fie suficient cât să scăpam România de cel mai incompetent Guvern din ultimii 30 de ani.Astăzi vedem cât de aproape sau cât de departe suntem de România normală pe care și-o dorește fiecare român.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Joi, 10 octombrie 2019

sursa foto: Inquam Photos/George Călin

 

Articolul LIVE TEXT Moțiune de cenzură. Tăriceanu: E un stil de lumea a treia/Barna: Parlamentul României își dă azi bacalaureatul/Ponta: Trebuie să îngropăm un mort care stă la Palatul Victoria/Titus Corlățean, atac violent plin afirmații rasiste/Turcan: Dăncilă, captiva lui Dragnea/Premierul: Azi vom obține o victorie apare prima dată în Main News.

Source: New feed