LIVE Scandal în Consiliul General pe tema bugetului. Nicușor Dan: Vă spun sincer sunt uluit

20

Consilierii generali dezbat, miercuri, bugetul municipiului București pentru anul 2021. În proiectul de bugetului general centralizat, ce cuprinde fondurile europene și veniturile companiilor din subordine, venituri totale sunt prognozate la 9,59 miliarde de lei iar cheltuieli la 9,64 miliarde de lei. Bugetul local propus este de 6,9 miliarde de lei, din care veniturile sunt de 5,4 miliarde de lei.

Proiectul de buget poate fi consultat aici

UPDATE: Amendamentele PSD au fost respinse.

UPDATE: Aurelian Bădulescu, liderul consilierilor PSD, sugerează că ar fi dispuși să negocieze adoptarea bugetului: Avem multe lucruri care ne leagă (n.r. – către Nicușor Dan). Aveți numărul meu de telefon. Și noi vrem să salvăm Bucureștiul.

UPDATE: Monica Davidescu citește mai multe de amendamente din partea PSD, cu un impact bugetar major. Toate aceste propuneri au aviz negativ din partea Comisiei Economice.

UPDATE: Confruntat cu criticile unor USR PLUS, Nicușor Dan a susținut că acesta a fost discutat cu fiecare grup de consilieri.

„În ianuarie consilierii, primarul și viceprimarii au audiat toți directorii din primărie și din instituțiile subordonate întrebându-i cum văd bugetul, după aceea li s-a solicitat să reducă ceea ce doresc tocmai pentru a stabiliza financiar instituția, au făcut niște propuneri scrise, apoi într-un grup de lucru foarte intens cu cei doi viceprimari, cu administratorul public, cu președintele comisiei de buget și cu directorul direcției economice am realizat un buget, o propunere de buget care a fost gata pe 15 martie și a fost transmisă către consilierii din majoritate. Bugetul din 15 martie, cu mici modificări, este bugetul pe care îl avem azi supus votului.

Vă spun sincer sunt uluit, adică noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, grupurile de consilieri din majoritate au discutat între ele pe această propunere de buget încă de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că eu nu am buget. Nu, realmente nu se poate așa ceva. În opinia mea toate discuțiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc și au fost extrem de civilizate și de constructive. S-au adus îmbunătățiri spre exemplu suplimentare o banilor pentru diverse investiții cum e Prelungirea Ghencea.  Dacă se dorește să mai discutăm buget putem să discutăm dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care îl așteaptă, să putem să începem investițiile pe care le așteaptă”, a afirmat Nicușor Dan, în debutul ședinței.

UPDATE: Proiectul de buget propus de Nicușor Dan a fost criticat de consilierii USR PLUS Cosmin Smighelschi și Anamaria Gram.

„Actualul buget nu sprijină realizarea obiectivelor. În bugetul din acest an avem venituri estimate de 7 miliarde de lei. Știm bine că în ultimii ani veniturile au fost de maxim 5 miliarde de lei. Chiar nu e momentul să fim populiști. Trebuie să avem un buget realist. Îi cerem lui Nicușor Dan să construiască bugetul pe baze reale”, a afirmat Cosmin Smighelschi.

„Nu ni s-au dat niște justificări. Am cerut notele de fundamentare pentru venituri, însă directoarea de la Direcția Economică ne-a refuzat pe motiv că primarul nu-i permite acest lucru”, a afirmat Anamaria Gram.

Știre în curs de actualizare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul LIVE Scandal în Consiliul General pe tema bugetului. Nicușor Dan: Vă spun sincer sunt uluit apare prima dată în Main News.

Source: New feed