LIVE Amplă manifestație pro-UE la Chișinău. Președintele Parlamentului European, printre participanți

15

Mii de oameni s-au adunat duminică, 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău pentru a participa la „Adunarea Națională Moldova Europeană”, manifestație convocată de președintele Maia Sandu în sprijinul aderării la Uniunea Europeană.  La eveniment participă și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola. 

„Vocea noastră, azi este una comună. Am venit să spunem răspicat, cu încredere şi cu mândrie: moldovenii sunt europeni! Locul Moldovei (n.r. – Republicii Moldova) este în Uniunea Europeană! Proiectul nostru de ţară şi obiectivul nostru este ca Moldova să fie membru cu drepturi depline al familiei europene! Acesta nu este doar angajamentul meu. Avem susţinerea Uniunii Europene în acest drum şi asta o cere poporul Republicii Moldova, a cerut-o de fiecare dată când a ieşit în stradă să-şi apere drepturile, a cerut-o la alegeri, o cere acum când ne-am adunat împreună pentru a decide soarta Moldovei (n.r. – Republicii Moldova). Europa este mai mult decât o lozincă politică, Europa este un mod de viaţă, un vis care trebuie să devină realitate şi este şansa poporului nostru să trăiască în pace, în linişte şi în belşug. Acest vis depinde de fiecare dintre noi”, a afirmat Maia Sandu.

Știre în curs de actualizare.

Articolul LIVE Amplă manifestație pro-UE la Chișinău. Președintele Parlamentului European, printre participanți apare prima dată în Main News.

Source: New feed