Liderul senatorilor PNL: Românii muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine. Trebuie eliminată această discriminare susținută și promovată de guvernele socialiste

407

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, a menționat pe Facebook că salariile bugetarilor sunt duble față de cele din sectorul privat. Liberalul a mai spus că atât românii din țară, cât și românii din diaspora lucrează pentru ca bugetarii să aibă un trai bun.

„Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

PNL: Bugetarii sunt privilegiații societății

Liberalul a precizat că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii, iar toţi românii, atât cei din ţară cât şi cei din străinătate lucrează pentru ca bugetarii să trăiască bine.

„Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul românilor, din ţara şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”, a completat Cîţu.

Cîțu: Bugetarii trebuie să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat

Cîțu susține că această „discriminare” este promovată și susținută de guvernele socialiste, iar soluția pentru a o elimina este ca bugetarii să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat

„Sunt două soluţii pentru a elimina acesta discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administraţie- adică taxarea sinecurilor.

Rămâne această soluţie. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treabă. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate că un premiu. Că şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă. Este inadmisibil să dai şpagă să lucrezi în sectorul public când economia privat importă forţă de muncă din exterior! Acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea României!”, a explicat liberalul.

Florin Cîţu atrage atenția Casei Naționale de Strategie și Prognoză că nu a publicat estimările de vară,care trebuiau publicate în luna iulie, deși avem o rectificare bugetară.

„CNSP (Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză – n.r.) încă nu a publicat estimările de vară deşi avem o rectificare bugetară. Trebuiau publicate în iulie. Sigur şi-au încasat salariile. Le-au încasat şi atunci când NU au făcut studiu de impact pentru legea salarizării, legea pensiilor, OUG 114 etc. Curtea de Conturi nu a investigat execuţia bugetară de anul trecut, nici pe cea de acum doi ani şi nu dă semne că vrea să investigheze această rectificare bugetară. Dar salariile le primesc. La fel şi pensiile speciale. ANAF… trebuie restructurat din temelii. Zilnic primesc de la cetăţeni exemple de abuzuri ale funcţionarilor ANAF. Abuzuri pentru care aceştia nu plătesc niciodată”, mai afirmă Cîţu.

Florin Cîțu: Instituțiile care ar trebui reformate

Senatorul PNL a mai precizat că multe instituţii publice trebuie reformate.

„CNSP, ASF, ANAF, Curtea de Conturi, MAI, CNAS etc.. instituţii care ar fi trebuit să-i protejeze pe români de ABUZURILE infractorilor de la PSD+ALDE nu-şi fac treaba. Dar primesc salarii, sinecuri şi pensii speciale. AJUNGE!”, a declarat liberalul.

Inquam photo: Octav Ganea

Articolul Liderul senatorilor PNL: Românii muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine. Trebuie eliminată această discriminare susținută și promovată de guvernele socialiste apare prima dată în Main News.

Source: New feed