Liderii UDMR se reunesc pentru a decide dacă rămân la guvernare / Care sunt variantele de lucru – SURSE

16

Prezidiul Uniunii se reuneşte în şedinţă online pentru a lua o decizie referitoare la particparea UDMR la guvernare.

Cele trei variante de lucru care vor fi analizate se referă la posturile pe care UDMR le doreşte în viitorul Guvern Ciolacu, fiind luată în calcul şi opţiunea ieşirii de la guverare.

Surse din UDMR au declarat pentru News.ro că, în cazul în care liderii UDMR optează pentru rămânerea în Guvern, soluţiile luate în calcul sunt: funcţia de vicepremier pentru preşedintele Uniunii Kelemen Hunor şi ministerele Mediului, deţinut şi în prezent, şi cel al Proiectelor Europene, obţinut după cedarea Ministerului Dezvoltării la PNL; rămânerea la guvernare, însă doar cu şefii de deconcentrate şi de instituţii, fără miniştri şi secretari de stat, şi susţinerea Guvernului în Parlament.

O altă variantă analizată este cea a în care UDMR să iasă de la guvernare şi să se concentreze pe anul electoral 2024.

Secretarul general al PNL, Lucian Bode a declarat vineri că dacă coaliţia rămâne în formula de 18 ministere, UDMR va avea două ministere şi vicepremier, PNL va avea opt ministere, vicepremier şi SGG, iar PSD va avea opt ministere, premier, vicepremier şi cancelarul guvernului. El a mai arătat că, dacă pe cele două ministere care revin UDMR se agreează o formulă unanim acceptată şi de PSD, şi de PNL, stau la masă. ”Dacă nu, este decizia domniilor lor”, a conchis Bode.

Sursa foto: Inquam Photos / Manases Sándor

Articolul Liderii UDMR se reunesc pentru a decide dacă rămân la guvernare / Care sunt variantele de lucru – SURSE apare prima dată în Main News.

Source: New feed