Liberalii cer demisiile lui Daniel Breaz și a Danei Varga, în urma declarațiilor controversate privind Holocaustul

523

Raluca Turcan și Gigel Știrbu cer ca ministrul Breaz și consilierul Varga să demisioneze din funcții, pentru declarațiile controversate privind Holocaustul. Daniel Breaz, proaspăt ministru interimar al Educației, a spus că este vorba despre un moment „delicat”, nu despre unul „dificil”. Pe pagina de socializare a Danei Varga au apărut niște fotografii prin care președintele Iohannis era comparat cu Adolf Hitler.

Raluca Turcan a catalogat declarațiile lui Breaz și a lui Varga ca fiind „iresponsabile” și că cei doi dau dovadă de „antisemite” și de „manifestăriri antisemite”.

Viorica Dăncilă să-l demită imediat pe ministrul interimar de la educație, Daniel Breaz și pe Dana Varga, consiliera personală a prim-ministrului.

După declarațiile iresponsabile privind Holocaustul, Daniel Breaz ar trebui dat afară din orice funcție publică! 
Este grav că gesturi antisemite și manifestări naziste se regăsesc și în rândul consilierilor Vioricăi Dăncilă, pe care aceasta le tolerează!!!
Tragedia Holocaustului trebuie să se studieze mai temeinic în școli, pentru că prin educație se poate preveni și elimina intoleranța, ura și xenofobia. Cum mai poate să rămână ministru la educație Daniel Breaz după ce a afirmat că ororile Holocaustului au fost “momente … mai delicate… să nu le spunem neplăcute”? 
Cum poate Dăncilă să aibă în continuare o consilieră care face asocieri ale Președintelui României cu liderul nazist A. Hitler? 
Și mai bine ar fi ca toți miniștri, în frunte cu Dăncilă, să plece acasă!„, a scris Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Gigel Știrbu a cerut demisia Danei Varga și a lui Daniel Breaz, printr-o scrisoare cu titlul „Cultură insuficientă ori lipsă de umanitate, ce mai contează? Demisia!”.

Ororile Holocaustului, una dintre cele mai negre pagini din istoria umanităţii, milioane de oameni nevinovați, bărbaţi, femei, copii, bătrâni, omorâţi pe considerente etnice şi în numele unor idealuri extremiste, toate aceste acte de o cruzime inimaginabilă, uciderea în masă a populațiilor minoritare care au avut loc în anii de început ai celui de-al Doilea Război Mondial, sunt catalogate ca fiind “momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau neplăcute” de către dl. Daniel Breaz, așa-zisul ministru al Culturii și noul ministru interimar al Educației în Romania. Declarațiile halucinante au fost facute în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 2 august, la Monumentul Holocaustului din București.

Consider stranie, scandaloasă și de neacceptat această afirmație a domnului Breaz pe care a rostit-o din postura sa de politician, înalt funcționar de stat care deține, în prezent, nu una, ci două funcții publice deosebit de importante într-un guvern național. Cum este posibil ca în Guvernul României tocmai Cultura și Educația, domeniile care contribuie la evoluția unei societăți, să fie lăsate pe mâna unei persoane atât de cinică, incultă și incompetentă?

Domnul Breaz trebuie, în timp ce-și face bagajele de la cele două ministere, să explice public ce l-a detreminat să nu considere dificil sau neplăcut atrocitățile de pe teritoriul României la care au fost supuși evreii, romii, slavii, persoanele cu dizabilități fizice sau psihice, precum și pe membri ai unor secte religioase. Orin incultura, dl. ministru o fi citit pentru prima oară despre Holocaust în timp ce se afla, vineri, în drum spre Monumentul Holocaustului, accesând  Wikipedia la stop, ori lipsa de umanitate pot face o persoană să spună că bătaia, schingiuirea, mutilarea, înfometarea și în cele din urmă crima sunt doar “niște momente mai delicate”. Poate vă uitați pe cifre domnule ministru, că tot sunteți mare matematician. Poate că dacă tratamentul inuman și cruzimea împotriva minorităților vi se par delicate, poate cifrele v-ar mișca mai mult…cert este că aceste afirmații TREBUIE să vă miște din fruntea statului român.

Îi spun domnului ministru al Culturii și ministru interimar al Educației să se gândească ce ar fi făcut domnia sa dacă ar fi fost nevoit să trăiască macar o oră coșmarul celor care au fost afixiaţi în așa-numitele „trenuri ale morţii” sau celor care au fost închişi în lagărele de muncă forţată, în acele barăci insalubre asemenea grajdurilor de animale, fără ferestre şi fără uşi, cu acoperişuri de paie, expuse gerului şi zăpezii, dar și epidemiilor ca tifosul, antraxul, dezinteria sau malaria.

Doamna Dana Varga, o altă eminență din Guvernul Dăncilă, dă dovadă de calități intelectuale deosebite și distribuie pe pagina sa de Facebook un colaj de fotografii în care se sugerează asemănarea între Klaus Iohannis şi dictatorul nazist Adolf Hitler. Este inacceptabil ca din postura de consilier al premierului să lansezi acuzații nefondate de nazism la adresa Președintelui României și să ocupi în continuare această funcție.

Într-o democrație funcțională cele două personaje erau istorie. Dacă nu își dau demisia, TREBUIE de urgență demise pentru că astfel de afirmații terfelesc imaginea românilor și a României în lume la cel mai înalt nivel„, a transmis Gigel Știrbu.

Gafa ministrului Breaz

Daniel Breaz, proaspăt ministru interimar al Educației, a spus, în cadrul unei ceremonii de comemorare a victimelor Holocaustului, că acest eveniment tragic este un „moment delicat”, afirmând totodată că nu sunt „momente „dificile sau neplăcute”.

„De-a lungul timpului au fost şi momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau să nu le spunem neplăcute.

Anumite minorităţi au avut de suferit, ceea ce ne face să găsim momente cum este cel de astăzi, prin care readucem în atenţia, nu doar a românilor, ci a întregii naţiuni române, a întregii Europe, a întregii lumi, faptul că respectăm aceste minorităţi”, a declarat Daniel Breaz, vineri, în timpul unei ceremonii ce a avut loc la Monumentul Holocaustului din Bucureşti.

Consilierul lui Dăncilă l-a comparat pe Iohannis cu Hitler

Dana Varga, consilierul pe problematica romă din Guvernul Dăncilă, a distribuit o postare, pe pagina sa de Facebook, în care îl compară pe președintele Iohannis cu Hitler. Postarea vine ca urmare a fotografiilor de la Cotroceni, în care Iohannis este apare alături de o adolescentă. Postarea a fost ștearsă de pe pagina acesteia. Ulterior, Varga și-a cer scuze public, spunând că postarea cu pricina nu a fost distribuită de ea.

‘Regret profund că pe contul meu de Facebook a fost distribuit un colaj de fotografii care a iscat o serie de reacții in spațiul public.Îmi cer scuze tuturor celor care s-au simțit lezați de respectiva postare.
Fac precizarea că această pagină de Facebook este administrată în colaborare cu mai multe persoane, iar acea postare a fost distribuită fără să aibă acordul meu. Voi lua toate măsurile necesare în urma acestui incident regretabil”, a scris Varga pe pagina sa de Facebook.

sursa foto: Facebook

 

Articolul Liberalii cer demisiile lui Daniel Breaz și a Danei Varga, în urma declarațiilor controversate privind Holocaustul apare prima dată în Main News.

Source: New feed