Laurențiu Baranga a demisionat din funcția de șef al Oficiului pentru Combarerea Spălării Banilor

23

Ministerul Finanțelor Publice anunță că Laurențiu Baranga a demisionat din funcția de președinte al Oficiului National de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, joi, 8 octombrie 2020. Anunțul a fost făcut în contextul în care Parchetul General și polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economic fac, sâmbătă, percheziții în Râmnicu Vâlcea, la domiciliul lui Laurențiu Baranga. Acesta este suspectat de înșelăciune pentru că și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat, susțin surse judiciare.

„Activitatea se desfășoară la domiciliul declarat al unui funcționar public, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente.

Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcție importantă în cadrul unei instituții publice, activează în cadrul unor instituții de învățământ superior, iar în prezent deține o funcție publică de rang înalt.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză”, transmite IGPR.

Laurențiu Baranga a fost numit președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSP) la începutul lunii septembrie, funcție cu rang de secretar de stat, printr-o hotărâre a Guvernului. Acesta a ocupat până în prezent funcția de adjunct al directorului Oficiului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS). Noul șef al ONPCSP a promovat examenul de Bacalaureat la 32 de ani, a absolvit Management la Universitatea Ecologică și a obținut un doctorat la Universitatea Valahia.

Articolul Laurențiu Baranga a demisionat din funcția de șef al Oficiului pentru Combarerea Spălării Banilor apare prima dată în Main News.

Source: New feed