La doi ani de la finalizarea anchetei, începe judecata în dosarul Tel Drum în care sunt cercetați trei dintre șefii firmei

412

Curtea de Apel Bucureşti a decis că instanţa a fost sesizată în mod legal în primul dosar Tel Drum, în care sunt judecaţi trei dintre şefii firmei: Petre Pitiş, Mircea Vişan şi Florin Neda. Ca urmare a deciziei, magistraţii pot începe judecata pe fond.

Dosarul a fost trimis în judecata la finalul anului 2017

„În baza art. 347 Cod procedură penală, respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Pitiş Petre, Neda Florea, Vişan Mircea, Ion Florian, SC TEL DRUM SA, SC WFA IMPEX SRL împotriva încheierii de şedinţă din 11.01.2019 a Tribunalului Bucureşti-Secţia I Penală în dosarul nr. 48645/3/2017/a1. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă contestatorii la plata a câte 250 de lei fiecare reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat. Definitivă”, este decizia judecătorilor.

Petre Pitiş, Mircea Vişan, Florea Neda, Ion Florian şi firmele Tel Drum şi SC WFA Impex SRL sunt acuzaţi că au folosit acte false pentru obţinerea ilegala de fonduri europene. Într-un alt dosar Tel Drum este cercetat Liviu Dragnea, despre care procurorii spun că ar controla, în realitate, firma Tel Drum.

În prezent, fostul lider PSD este încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Articolul La doi ani de la finalizarea anchetei, începe judecata în dosarul Tel Drum în care sunt cercetați trei dintre șefii firmei apare prima dată în Main News.

Source: New feed