Klaus Iohannis: Salut anunțul președintelui SUA legat de sprijinul pentru proiectul reactoarelor modulare

16

Preşeedintele Klaus Iohannis salută anunţul făcut de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la Summitul G7, cu privire la sprijinul SUA şi Japoniei , al partenerilor Coreea de Sud şi Emiratele Arabe Unite pentru proiectul reactoarelor modulare mici, apreciind că aceste iniţiative reprezintă un sprijin esenţial pentru obiectivul României de a se situa în prima linie a dezvoltării infrastructurii revoluţionare a energiei nucleare.

„Salut anunţul făcut astăzi de Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la Summitul G7, cu privire la sprijinul SUA şi Japoniei, al partenerilor Coreea de Sud şi Emiratele Arabe Unite de până la 275 de milioane de dolari pentru proiectul reactoarelor modulare mici (SMR) din România, precum şi Scrisorile de interes din partea US EXIM and U.S. International Development Finance Corporation pentru un sprijin suplimentar de până la 4 miliarde de dolari pentru implementarea proiectului”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

El afirmă că aceste iniţiative reprezintă un sprijin esenţial pentru obiectivul României de a se situa în prima linie a dezvoltării infrastructurii revoluţionare a energiei nucleare.

„implementarea proiectului SMR în parteneriat cu SUA va permite producţia de energie curată şi va spori securitatea energetică”, conchide Iohannis.

Articolul Klaus Iohannis: Salut anunțul președintelui SUA legat de sprijinul pentru proiectul reactoarelor modulare apare prima dată în Main News.

Source: New feed