Klaus Iohannis, prezent la bilanțul Ministerului de Interne / Polițiștii sindicaliști protestează în fața MAI / Vela: Încrederea românilor a scăzut dramatic după intervenția din 10 august și tragedia de la Caracal

34

Președintele României, Klaus Iohannis, participă, marți, la evenimentul dedicat raportului de activitate pe anul 2019 al Ministerului Afacerilor Interne, pe care îl va prezenta ministrul interimar Marcel Vela. În aceiași zi, sindicatul polițiștilor protestează în fața sediului MAI din cauza nemulțumirilor provocate de salarii. 

Ministrul interimar de Internele, Marcel Vela, va prezenta astăzi raportul privind activitatea desfăşurată de MAI în anul 2019, dar şi principalele obiective pentru anul 2020. La eveniment participă și premierul interimar Ludovic Orban.

Tot astăzi, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) protestează în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Declarațiile ministrului interimar de Interne, Marcel Vela:

„Anul trecut am fost la comanda MAI mai puțin de 2 luni și nu vreau să pară că îmi asum meritele altora. (…)O provocare a anului trecut a fost organizarea evenimentelor la care a participat un public larg. Vreau să subliniez că alegerile prezidențiale au fost bine organizate și au înregistrat cele mai puține incidente. (…)Principalul obiectiv al MAI a fost consolidarea gradului de siguranță al cetățeanului. (…)Trebuie să ne preocupe mai mult prevenirea.

La început de mandat am spus că oamenii din birouri trebuie duși acolo unde este nevoie de ei. (…)

Am înregistrat un număr mai mic de infracțiuni în școli.(…)

Chiar dacă nivelul de siguranță rutieră se menține la același nivel, trebuie să căutăm măsuri pentru că stăm cel mai prost din Uniunea Europeană(…).

Am preluat mandatul de ministru declarând război infracționalității în general și clanurilor interlope în mode special(…) lucru care se și întâmplă.

Referitor la managementul situațiilor de urgență, aș vrea să subliniez că pompierii, paramedicii, piloții MAI au intervenit la o medie zilnică de 1380 de cazuri. Pentru a veni în spirijinul oamenilor care zilnic salvează vieți am obținut pentru MAI, cu sprijinul premierului, un buget cu 15% mai mare decât cel de anul trecut, pe care l-am împârțit echitabil.(…)

Ne-am propus să simplificăm și să reducem timpul de emitere a documentelor. (…)

În ceea ce privește atragerea de fonduri europene, MAI are în implementare 273 de proiecte în valoare de peste 1,3 miliarde de euro.(…).

Încă există un deficit de personal în rândul poliției, de -13%. (…)Am încetat detașările angajaților MAI în alte instituții. (…)În MAI nu va mai fi loc de oamenii veniți pe relații politice.

Una din primele măsuri luate în calitate de ministru de Interne a fost să cer desecretizarea raportului cu privire la intervenția din 10 august. Românii au dreptul să știe ce s-a întâmplat acolo. Odată ce procurorii vor întocmi rechizitoriu, vom ști cine este de vină.(…)

Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Anii 2018 și 2019 au fost ani în care nivelul încrederii populației în Poliție, Jandarmerie, în Minister, a scăzut dramatic după intervenția din 10 august și după tragedia de la Caracal. „, a spus Marcel Vela. 

Știre în curs de actualizare

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Articolul Klaus Iohannis, prezent la bilanțul Ministerului de Interne / Polițiștii sindicaliști protestează în fața MAI / Vela: Încrederea românilor a scăzut dramatic după intervenția din 10 august și tragedia de la Caracal apare prima dată în Main News.

Source: New feed