Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din diaspora: Trebuie să le spunem cu tristețe să nu vină în acest an acasă de sărbători

11

În debutul videoconferinței organizate pe tema epidemiei de coronavirus, Klaus Iohannis i-a rugat pe românii din diaspora să nu revină în țară cu ocazia sărbătorilor.

Un cuvânt doresc să spun și despre românii din afara granițelor, despre românii din diaspora. Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz. Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni? Așadar, transmiteți pe toate canalele: românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din diaspora: Trebuie să le spunem cu tristețe să nu vină în acest an acasă de sărbători apare prima dată în Main News.

Source: New feed