Klaus Iohannis, la inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență: Provocările și amenințările se diversifică. Democrațiile sunt cel mai bine echipate pentru a le răspunde

21

Președintele Klaus Iohannis a participat, luni, la inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, prilej cu care a a vorbit despre provocările și amenințările de securitate, subliniind faptul că, pe termen lung, statele democratice posedă cele mai bune mijloace pentru a le răspunde. 

În același timp, a fost prima participare a președintelui Iohannis la un eveniment alături de prim-ministrul Florin Cîțu, după ce acesta și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte a Partidului Național Liberal.

Cele mai importante declarații făcute de Klaus Iohannis: 

– Am încredere că acest proiect va aduce valoare adăugată în contextul geopolitic actual.

– Zilnic observăm că provocările și amenințările se diversifică. Este necesar ca vigilența noastră să crească pe toate palierele. Reziliența este un astfel de concept esențial.

– Efortul de consolidare a rezilienței trebuie să implice niveluri multiple ale administrației și societății.

– Trebuie remarcat că democrațiile sunt vizate în special de astfel de amenințări, dar pe termen lung democrațiile sunt și cel mai bine echipate pentru a le răspunde.

– Reziliența societală este doar o parte a tematicii rezilienței.

– Contextul pandemic a evidențiat că reziliența trebuie să fie un obiectiv central.

– Crearea acestui centru reprezintă încă un exemplu în privința angajamentul României.

– Dorim ca această instituției să devină un pol de excelență.

– România nu este doar un beneficiar de securitate, este și furnizor de securitate.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Klaus Iohannis, la inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență: Provocările și amenințările se diversifică. Democrațiile sunt cel mai bine echipate pentru a le răspunde apare prima dată în Main News.

Source: New feed