Klaus Iohannis, la deschiderea noului an școlar: Unii politicieni se tem de școală

482

Klaus Iohannis a participat la festivitatea de deschidere a noului an de școlar de la Școala Gimnazială Ferdinand I, ocazie cu care a lansat un nou atac la adresa Guvernului Dăncilă, afirmând că „unii politicieni se tem de școală”.

„Ați văzut și voi, dragi copii, că unii politicieni se tem de școală. Aici în școală sunt formați oamenii care le taxează erorile de logică și de exprimare are politicienilor.

Aici, în școală, sunt formați oamenii care le taxează erorile de logică și, mai nou, destul de des, de exprimare.

Tot aici se resimte eșecul politicilor publice din educație, dar și lipsa de creativitate a acestora.

Vedem cum, în loc să fie adoptate măsuri pentru creșterea calității educației, se preferă măsuri de facilitare a fraudei la bacalaureat. Cum se încearcă reducerea numărului celor care ajung să susțină examenul de evaluare națională. Sau cum se propune repartizarea automată spre școli profesionale a celor care iau medii mai mici, în loc să avem organizarea unor evaluări credibile de aptitudini.(…)

Autoritățile au datoria de a crea un mediu sigur în clase, însă multe școli din ziua de astăzi nu au nici măcar un serviciu de pază funcțional.

Este tot de datoria autorităților să asigure un drum sigur către școală. Dar iată că și aici există tergiversări în organizarea și decontarea transportului elevilor, ba, mai mult, există demersuri ale Guvernului care scot transportul rutier județean din aria serviciilor publice.

Astfel, copiii sunt expuși riscurilor atât în interiorul școlii, cât și în drumul spre școală. Aceste dovezi de nepăsare trebuie să înceteze!”, a declarat Klaus Iohannis

sursa foto: Facebook

Articolul Klaus Iohannis, la deschiderea noului an școlar: Unii politicieni se tem de școală apare prima dată în Main News.

Source: New feed