Klaus Iohannis, ironic la adresa Vioricăi Dăncilă: Simpatică doamna premier, trebuie să mai studieze un pic arhitectura statului

442

Președintele Klaus Iohannis a comentat ironic, după întâlnirea cu Donald Trump, reacția premierului Viorica Dăncilă în legătură cu vizita sa în SUA. Social-democrata a declarat că șeful statului ar fi trebuit să se consulte cu Guvernul și cu Parlamentul în priviința „liniilor care trebuie abordate” în politica externă.

Întrebat dacă va da un raport guvernului după întâlnirea cu președintele american, Donald Trump, Klaus Iohannis a răspuns: „Simpatică doamna premier, trebuie să mai studieze un pic arhitectura statului”,

Dăncilă: Trebuie să fie o cooperare între președinte-Guvern-Parlament

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în contextul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă, în data de 20 august, că ar fi fost benefic ca șeful statului să discute în prealabil cu Executivul.

„Întotdeauna am fost adeptul consensului și trebuie să fie o cooperare între președinte-Guvern-Parlament. Cred că această discuție dl. președinte trebuia să o aibă și cu Guvernul, dar și cu Parlamentul. Este foarte important că președintele face această vizită, dar mult mai importante sunt rezultatele, ce obținem din această vizită. Dacă mergem doar să facem fotografie, nu cred că aduce beneficii României. (…) Cred că la întoarcere e normal ca dl. președinte să vină în fața românilor și să spună am obținut asta, asta, pentru că important la o astfel de vizită să discuți și despre anumite probleme care pot consolida relațiile”, a declarat Viorica Dăncilă, duminică la Antena 3.

Trump: Cred că Iohannis poate să rezolve problema corupției în România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după întâlnirea cu preşedintele american Donald Trump, că l-a asigurat pe acesta că va continua eforturile de apărare a statului de drept.

„Am discutat despre extinderea parteneriatului strategic. Am subliniat ca personal voi continua sa fiu implicat total in dezvoltarea parteneriatului strategic Românaia -SUA. Preşedintele Trump a apreciat sprijinul puternic pe care romanii il dau relatiei cu SUA intr-o majoritate covarsitoare. I-am zis ca relatia transatlantica e vitala pentru valorile noastre. Am adoptat o declaraţie comuna si in acest sens declaratia e un doc foarte important pentru progresul parteneriatului strategic. A fost semnat un memorandum de intelegere intre cele doua guverne privind tehnologia 5 G. Presedintele Donald Trump a apreciat eforturile mele de aparare a statului de drept. L-am asigurat ca voi continua sa sustin acest obiectiv extrem de important al mandatului meu”, a declarat Klaus Iohannis.

„Cred că (n.r. Klaus Iohannis) poate să rezolve problema coruptiei in România. Am auzit că a făcut pasi mari. Exista multe tari minunate precum Romania care au probleme uriase de coruptie, dar am auzit ca ati facut pasi mari”, a spus Donald Trump.

Articolul Klaus Iohannis, ironic la adresa Vioricăi Dăncilă: Simpatică doamna premier, trebuie să mai studieze un pic arhitectura statului apare prima dată în Main News.

Source: New feed