Klaus Iohannis, despre coronavirus: Trebuie să luăm această chestiune foarte în serios. Pare a fi un virus agresiv

20

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, luni seară, la Palatul Cotroceni, în contextul virusului mortal din China că trebuie să „luăm această chestiune foarte, foarte în serios” fiindcă „pare a fi un virus foarte agresiv”.

Întrebat cum vede măsurile luate de autoritățile române legate de coronavirus, Klaus Iohannis a răspuns:

„Înțeleg că astăzi a avut loc o discuție interministerială, aștept să aflu care sunt concluziile și tehnice. Eu cred că trebuie să luăm această chestiune foarte, foarte în serios. Pare a fi un virus foarte agresiv și sunt de părere că ne vom pregăti cât se poate de bine. (…) Nu știu dacă este cazul să se ajungă în CSAT, dacă Guvernul își face treaba la modul cel mai serios și nu am motive să cred că nu va fi așa nu e nevoie. Dar sunt deschis dacă se impune”, a declarat președintele.

Șeful statului a comparat situația din China, unde se va construi un spital pentru pacienții afectați de coronavirus într-o săptămână, cu situația din România în care construirea unui spital durează ani de zile. Iohannis a declarat că „sunt proceduri total diferite”.

„Sunt proceduri total diferite. În China funcționează un sistem autocrat care dispune și execută. Iar la noi funcționează un sistem democratic cu reguli europene care pregătește documentația, după care se fac licitațiile și se caută finanțările respective. Și în acest fel la noi durează mai mult. Recunosc că pentru spitalele regionale a durat prea mult până acum și sper să găsim forme de accelerare a procedurii”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Articolul Klaus Iohannis, despre coronavirus: Trebuie să luăm această chestiune foarte în serios. Pare a fi un virus agresiv apare prima dată în Main News.

Source: New feed