Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare: Trebuie să se meargă din poartă în poartă. Centrele mobile sunt esențiale pentru a crește ritmul de vaccinare

37

Pe fondul încetinirii campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, președintele Klaus Iohannis a solicitat o implicare mai mare din partea primarilor, subliniind faptul că autoritățile trebuie să își concentreze eforturile și asupra persoanelor care locuiesc în mediul rural. 

Cele mai importante afirmații făcute de Klaus Iohannis:

– Este evident, campania de vaccinare merge bine.

– Trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni.

– Primarii, indiferent de culoare politică, trebuie să se implice activ în campania de vaccinare. Este important să acționăm mai intens în zona rurală.

– Trebuie să se meargă din poartă în poartă. Centrele mobile sunt esențiale pentru a crește ritmul de vaccinare.

– Obiectivul campaniei de vaccinare pe termen de scurt este de reduce numărul îmbolnăvirilor și spitalizărilor. Pe termen mediu, obiectivul este să atingem gradul de imunitate de grup.

– Pe măsură ce epidemia scade în intensitate, există riscul ca unele persoane să creadă că a trecut și să nu se mai vaccineze.

– Riscul pentru cei nevaccinați de a face o formă severă a bolii rămâne ridicat.

– Reîntoarcerea elevilor la școală, în condiții de siguranță sanitară, reprezintă o prioritate.

Sursa foto: Presidency.ro

Articolul Klaus Iohannis, despre campania de vaccinare: Trebuie să se meargă din poartă în poartă. Centrele mobile sunt esențiale pentru a crește ritmul de vaccinare apare prima dată în Main News.

Source: New feed