Klaus Iohannis, despre aderarea la Schengen: Încă se negociază

35

Mai sunt două zile până la reuniunea Consiliului JAI al Uniunii Europene, în care va fi luată în discuție cerea de aderare la Spațiul Schengen depusă de România, alături de cele ale Croației și Bulgariei, și nimic nu pare să fie tranșat. Doar Austria se mai opune accederii României, însă președintele Klaus Iohannis susține că se va încerca convingerea reprezentanților acestei țări până în ultima clipă. 

„Încă se discută, se negociază. Joi se va afla pe masa consiliului JAI. Acolo se va discuta in extenso această chestiune. Încă se discută pe textul acelei decizii. Suntem angajați să stăm hotărâți până în ultimul moment”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Întrebat despre un eventual scenariul în care România ar intra separat față de Bulgaria, președintele Iohannis nu a exclus o asemenea variantă.

„Deciziile referitoare la România și Bulgaria nu sunt tocmai identice, nici rezultatele nu sunt tocmai identice. O decuplare s-a mai discutat, dar speranța mea este să avem o decizie pozitivă”, a transmis șeful statului.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Articolul Klaus Iohannis, despre aderarea la Schengen: Încă se negociază apare prima dată în Main News.

Source: New feed