Klaus Iohannis, către liberali: Singura metodă prin care putem rata alegerile este să credem că le-am câștigat deja. Nu vă mai las de capul vostru

441

Președintele României, Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor, printr-o reuniune care a avut loc, vineri, la Bruxelles, că alegerile nu sunt câștigate și că cel mai mare risc este să creadă că sunt victorioși înainte ca alegerile să aibă loc.

”Pentru prezidențiale, emoțiile sunt mari, implicarea este puternică și vă mulțumesc pentru asta! Și vă rog să nu greșim! Cu toții ați văzut nenumărate sondaje. Și pare așa, ceva ușor, fluierând. Doar că singura metodă prin care poți rata niște alegeri este crezând că le-ai câștigat înainte să le câștigi”, a spus președintele.

Iohannis spune că asta a fost una dintre greșelile pe care le-a făcut în decembrie 2016.

”Nu am crezut atunci că le vom câștiga, dar nimeni nu și-a imaginat că vom ajunge așa de jos. Iar ceilalți, prin contrast, atât de sus. Acum nu avem decât să punem umărul și să întoarcem acest scor în favoarea noastră. Așa că eu nu am deloc de gând să o las moale cu campania. Dimpotrivă, o să fac campanie cât pot de mult. Și vă rog, dacă credeți că merită, să faceți și voi, fiindcă miza este foarte mare. Miza este nu doar câștigarea prezidențialelor, chit că aceasta este o condiție fără de care este greu de continuat. Nu doar prezidențialele, și am spus-o de la început și am spus-o liberalilor: de data aceasta, nu vă mai las de capul vostru!”, a mai spus șeful statului.

Iohannis: Doar așa avem șanse împotriva colosului PSD

Klaus Iohannis le-a mai transmis liberalilor că trebuie să fie uniți fiindcă „doar așa avem șase împotriva colosului PSD(…) și doar așa putem să refacem România așa cum ne-o dorim”.

”Avem de câștigat prezidențiale, locale și parlamentare. Și să nu își imagineze cineva că acest lucru va fi foarte ușor. Va fi foarte greu. Nu subevaluați competitorii electorali. Despre PSD am vorbit, sunt și alții care au impresia că li se cuvine o felie semnificativă, mai ales din votul Diasporei. Așa că dacă vreți să fiți parte în efortul meu, împreună cu PNL, de a reconstrui pentru români România, sistemele publice din România, încrederea românilor în politică, atunci vă rog să luptați în așa fel încât să le dați oamenilor speranță. Pentru asta se duc oamenii și pun ștampila „Votat”, pentru speranță.

Dar această speranță nu trebuie doar creată, ea trebuie și hrănită. Și la un moment dat trebuie să apară și rezultatele. Or asta, dragii mei, se poate numai lucrând împreună”, a mai declarat acesta.

Klaus Iohannis: Sloganul „PNL și PSD- aceeași mizerie” a fost creat de PSD pentru a coborî PNL-ul la un nivel mizerabil

Liberalul a adus în discuție și sloganul „PNL și PSD- aceeași mizerie” spunând că acesta a fost creat de PSD pentru a coborî PNL-ul la „nivelul lor mizerabil”.

„Acum, sper că mă înțelegeți bine, nu aștept de la voi, care veniți din Diaspora, să lăsați totul deoparte și să veniți să vă faceți funcționari într-un minister și să lucrați ceva hârtii. Eu vă rog să lucrați idei, lucrați idei, construiți proiecte pentru românii din Diaspora, redați-le încrederea în politicienii de bună-credință, fiindcă nu sunt toți o apă și-un pământ.

Cunoașteți acel slogan mizerabil „PNL și PSD – aceeași mizerie”, este un slogan creat de PSD. Nu pentru a ridica PSD, ci pentru a coborî PNL la nivelul lor mizerabil. Or așa ceva nu putem și așa ceva nu pot să accept. Așadar, redați românilor speranța, aș putea spune chiar credința în patria lor, în România. Și poate, dacă totul merge bine și câștigăm și începem să guvernăm pentru români, nu împotriva românilor ca PSD, să începem să facem din România acea țară în care voi, din Diaspora, nu doar visați să vă întoarceți odată, cine știe când, ci chiar să începeți să vă faceți planuri concrete de întoarcere în țară. Și dacă nu o faceți voi, încurajați-i pe alții să o facă”, a mai spus președintele României.

Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Klaus Iohannis, către liberali: Singura metodă prin care putem rata alegerile este să credem că le-am câștigat deja. Nu vă mai las de capul vostru apare prima dată în Main News.

Source: New feed