Klaus Iohannis, aşteptat să emită decretul de prelungire a stării de urgenţă

323

Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să emită, luni, decretul de prelungire a stării de urgenţă pentru încă 30 de zile. Șeful statului a anunțat în urmă cu o săptămână că prelungirea stării de urgență reprezintă o necesitate pentru România.

“Sunt lucruri care se mişcă, însă, trâgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”, a spus Klaus Iohannis, în urmă cu o săptămână.

Primul decret pentru instituirea stării de urgenţă pentru 30 de zile a fost emis pe 16 martie. Astfel, valabilitatea acestui decret ar trebui să se încheie marți.

Potrivit OUG 1/1999 „Starea de urgență reprezintă ansamblul de măsuri excepționale de natură politică, economică și de ordine publică aplicabile pe întreg teritoriul țării sau în unele unități administrativ-teritoriale care se instituie în următoarele situații:

a) existența unor pericole grave actuale sau iminente privind securitatea națională ori funcționarea democrației constituționale;
b) iminența producerii ori producerea unor calamități care fac necesară prevenirea, limitarea sau înlăturarea, după caz, a urmărilor unor dezastre”.

Sursa foto: Facebook / Klaus Iohannis

Articolul Klaus Iohannis, aşteptat să emită decretul de prelungire a stării de urgenţă apare prima dată în Main News.

Source: New feed