Kelemen Hunor: UDMR va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale

431

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susține că formațiunea va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale, care va fi stabilit într-o ședință a Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) programată în 28 august.

Kelemen Hunor a spus, potrivit Mediafax, că pentru el, o candidatură la Președinție nu mai este o ambiție personală, având în vedere că a fost desemnat de două ori până în prezent candidat al Uniunii la precedentele alegeri.

„Vom avea candidat 100% la alegerile prezindeţiale. Am discutat această chestiune cu colegii după europarlamentare, iar pe 28 august avem programată o şedinţă a CRU unde vom lua o decizie. Până atunci toată trebuie să se gândească cine ar fi candidatul bun, ideal. Vom discuta şi vom lua o decizie în funcţie de părerea colegilor. Eu nu prea mă agit, am făcut de două ori campania prezidenţială, dacă trebuie o fac şi pe a treia, nu asta e problema, dar pentru mine nu mai este o ambiţie personală sau o provocare politică. Ştiu cum se face, problema este ce vor colegii, ce soluţie cred că va fi mai bună în acest an”, a spus Kelemen.

Până acum și-au mai anunțat intenția de a candida la președintia României: Viorica Dăncilă, Dan Barna, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Pleșoianu, Ramona Bruynseels, actorul Bogdan Stanoevici, dar și actualul președinte Klaus Iohannis.

Articolul Kelemen Hunor: UDMR va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale apare prima dată în Main News.

Source: New feed