Kelemen Hunor, despre Klaus Iohannis: Este primul președinte care nu a adresat niciun mesaj maghiarilor, de 15 martie. Numărul celor care îl susțin s-a înjumătățit

453

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că  Iohannis, este primul șef de stat care nu a adresat niciun mesaj maghiarilor, în cei cinci ani de mandat, cu ocazia zilei de 15 martie, declarând în cadrul Conferinţei Tinerilor Maghiari, organizată la Băile Homorod, judeţul Harghita, că numărul maghiarilor care îl susțin pe Iohannis s-a înjumătățit.

„El este primul preşedinte care în mandatul de cinci ani, pe 15 martie, care pentru maghiarii din Ardeal e la fel de important ca pentru orice maghiar din orice colţ al lumii, nu a trimis niciun mesaj pentru maghiari. Iliescu, în al doilea mandat deja a făcut un efort, Băsescu a făcut acest lucru indiferent dacă a fost sincer sau nu, oamenii l-a crezut, deci în ambele mandate, Constantinescu evident a făcut acest lucru, dar Iohannis nu a făcut acest lucru. Acesta este un fapt, este un lucru pe care nu vreau să-l interpretez în niciun fel, să-l interpreteze oamenii”, a spus Kelemen Hunor.

Hunor: Numărul maghiarilor care îl susțin pe Klaus Iohannis s-a înjumătățit

Liderul UDMR a precizat că, spre deosebire de 2014, numărul maghiarilor care îl susțin pe Klaus Iohannis s-a înjumătățit.

„82-83 la sută dintre maghiari în 2014 în turul doi au votat cu Iohannis. A ştiut şi Iohannis că aşa se va întâmpla, şi noi am ştiut, nu a fost nicio surpriză pentru nimeni. Acum, am făcut un sondaj de opinie, nu de mult, după europarlamentare, şi vorbim de alegătorii siguri, care merg la vot, deci 42% dintre aceşti votanţi l-ar sprijini pe Iohannis, deci s-a înjumătăţit numărul celor care îl susţin pe Iohannis”, a mai spus Kelemen.

Candidatul UDMR la prezidențiale a spus că după ce România a avut mai mulți președinți români și unul sas, iar lucrurile „nu prea au mers”, acum este rândul unui maghiar care „va fi mai bun”.

„Klaus Iohannis a spart gheaţa în 2014, când România a ales un sas ca şi preşedinte. De ce nu ne-am duce mai departe, deci de ce ar trebui să ne întoarcem, acum vine rândul unui maghiar. Cu românii am făcut destule încercări, lucrurile nu prea au mers, am făcut o încercare şi cu un sas, a ieşit cum a ieşit, nu suntem tocmai mulţumiţi, dar acum să încercăm şi un maghiar. Precis că va fi mai bun decât cei care au fost până acum, asta pot să vă garantez, va fi mai bun”, a afirmat Kelemen Hunor.

Pe 15 martie maghiarii aniversează Revoluția din 1848-1849, dată la care s-a consfințit și apariția parlamentului modern al Ungariei.

Articolul Kelemen Hunor, despre Klaus Iohannis: Este primul președinte care nu a adresat niciun mesaj maghiarilor, de 15 martie. Numărul celor care îl susțin s-a înjumătățit apare prima dată în Main News.

Source: New feed