Iohannis: Trebuie să îndepărtăm PSD-ul de la putere pe o perioadă lungă de timp/Abia acum începem să scăpăm de comunism

406

Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, cu liberalii din Dâmbovița într-un eveniment organizat la Târgoviște. Președintele României spune că la 30 de ani de la Revoluția din 1989, „abia acum începem să scăpăm de comunism”, adăugând că PSD trebuie îndepărtat de la putere pe o perioadă lungă de timp. 

„Bună seara, dragii mei liberali din Dâmbovița.(…)Fiind în Târgoviște cred că vi se pare potrivit să încep cu un pic de istorie. Dacă tot vorbim de istorie și tot suntem în campanie electorală, cred că e bine și potrivit să ne amintim că anul acesta se împlinesc 30 de ani de la Revoluție.

La 30 de ani ne plângem în continuare morții și ne întrebăm: în acești 30 de ani am fost noi vrednici? Am construit o Românie liberă, democratică, care permite românilor să se simtă bine la ei acasă? Am construit o Românie care ne-a adus locuri de muncă, prosperitate, o viață sigură? Poate pentru unii da. Nu am ajuns încă acolo.

Înainte să ne facem planuri despre cum vom schimba noi lucrurile în bine trebui să vedem de ce în 30 de ani am ajuns doar până aici. Dacă ne uităm în urmă, în acești 30 ani, vedem că abia acum începem să scăpăm de comunism și vedem că ce ne-a ținut în urmă este PSD.

PSD este cauza principală pentru care România nu s-a dezvoltat mai  mult și mai bine. Acum avem speranță. Această schimbare trebuie să fie una profundă. Nu putem noi românii să rămânem ancorați într-o veșnică tranziție. Trebuie să îndepărtăm PSD-ul de la putere pentru o perioadă lungă de timp. Altfel schimbarea nu se va produce.

Aminitiți-vă că noi am mai crezut că am scăpat de tot de comuniști și de PSD. Dar PSD-ul mereu s-a întors. Cu alte fețe, nume, dar aceleași metehne.

Dacă vrem să scăpăm de PSD trebuie să-l îndepărtăm de la putere pe o perioadă lungă de timp și în perioada asta trebuie să guverneze PNL. Este o forță enormă. Am dovedit-o.

La europarlamentare și la referendum am dovedit că românii ne vor și așteaptă de la noi schimbarea. Vă întreb: putem? Noi putem să aducem această schimbare, dar singuri nu reușim. Noi nu suntem singuri. Îi avem alături de noi pe români.

Mulți se întreabă „domne’ ce vorbiți atâta de PSD?”. Păi dacă stăm și ne uităm în țara noastră și ne întrebăm de ce nu avem autostrăzi, unde sunt spitalele moderne, păi din cauza guvernării eșuate PSD e răspunsul.

Ne întreabă pensionarii în fiecare an dacă „ne tăiați pensiile”. Pare o întrebare absurdă dar nu e. Ce a făcut PSD nu le dă garanția că nu le vor fi tăiate pensiile. Ajungem la întrebarea de ce vrem noi la putere. Eu vreau la putere pentru că vreau să coordonez munca de construcție în România și să terminăm cu aceste discuții contraproductive dintre președinte și Guvern. Vreau un Guvern cu care putem să lucrăm împreună. Un Guvern cu care după atâția ani ne apucăm de treabă. Este foarte mult de lucru. Trebuie să reconstruim marile sisteme ale României, să refacem justiția și să reluăm munca anticorupție, să facem școlile sigure pentru elevi și profesori, să construim acele spitale promise, să garantăm pensionarilor pensiile, să construim infrastructură. Vom pune România pe picioare. Vă întreb la final. Credeți că putem să realizăm toate acestea? La treabă!”, a declarat Klaus Iohannis.

Articolul Iohannis: Trebuie să îndepărtăm PSD-ul de la putere pe o perioadă lungă de timp/Abia acum începem să scăpăm de comunism apare prima dată în Main News.

Source: New feed