Iohannis: SUA aşteaptă ameliorarea legislaţiei din România privind domeniul energiei

470

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că Statele Unite ale Americii aşteaptă ca legislaţia din România în domeniul energiei să fie ameliorată.

“Există această preocupare şi ea a fost adusă în discuţie, însă într-o notă optimistă. Preşedintele Trump şi ceilalţi prezenţi au exprimat aşteptarea că această legislaţie să fie ameliorată pentru a creşte atractivitatea României pentru investitorii americani şi sunt convins că aceste lucruri se pot realiza”, a spus Iohannis în declaraţia susţinută la Ambasada României din SUA, cu referire la legea offshore şi OUG 114.

El a fost întrebat şi dacă anunţul Exxon privind retragerea din România ar avea legătură cu modificările aduse legislaţiei.

“Nu vreau să fac speculaţii, însă această chestiune a fost adusă în discuţie şi eu cred că vom primi clarificări în perioada imediat următoare”, a arătat Iohannis.

Şeful statului a menţionat că preşedintele Trump este foarte interesat să fie dezvoltate noi surse de energie, precum cele din Marea Neagră.

“Şi tehnologia nucleară civilă este în atenţia noastră comună şi sperăm să se găsească soluţii bune, importante pentru România care cu siguranţă este capabilă să fie furnizor de energie în regiune”, a spus Iohannis.

El a indicat că atractivitatea României trebuie crescută printr-o legislaţie cinstită şi a menţionat că există o oportunitate de dezvoltare şi în ceea ce priveşte tehnologia nucleară civilă.

“Noi, ca preşedinţi, nu analizăm acum articole de lege, ci numai principiul şi suntem amândoi de părere că România are un potenţial foarte bun şi atractivitatea României trebuie să fie crescută printr-o legislaţie cinstită, dar favorabilă pentru investitori, printr-o legislaţie care redevine predictibilă, fiindcă şi-a pierdut un pic această predictibilitate, şi atunci lucrurile vor fi foarte interesante. (…) Nu am intrat în detalii tehnice, însă amândoi, domnul preşedinte Trump şi cu mine, suntem de părere că tehnologia civilă nucleară, adică centralele nucleare au un potenţial interesant pentru regiune şi noi avem expertiza cu Cernavodă, unde I şi II funcţionează, cu siguranţă avem aici o oportunitate de dezvoltare”, a spus Iohannis. AGERPRES/(AS – editor: George Onea, editor online: Adrian Dădârlat)

 

Citeşte şi:

 

Iohannis despre vizita la Washington: Cu siguranţă va impulsiona dezvoltarea Parteneriatului strategic

 

Iohannis: A fost semnat un memorandum de înţelegere cu SUA privind tehnologia 5G

 

'Viitorul României şi relaţia României cu Statele Unite sunt foarte, foarte luminoase' (comunicat al Casei Albe)

 

Declaraţie comună: SUA reiterează sprijinul pentru eforturile României de a deveni eligibilă pentru intrarea în Visa Waiver

 

Iohannis: Am adoptat împreună cu preşedintele Trump o declaraţie comună importantă pentru progresul Parteneriatului strategic

 

Preşedintele Iohannis a primit de la Donald Trump o şapcă inscripţionată “Make Romania great again”

 

Iohannis, la întâlnirea cu Trump: Sper că vom discuta despre lupta anticorupţie din România; avem rezultate bune

 

Trump despre eliminarea vizelor pentru români: Este o chestiune la care ne gândim

 

Trump, la întâlnirea cu Iohannis: Mi-ar plăcea să vizitez România

 

Preşedintele Klaus Iohannis, primit la Casa Albă de Donald Trump

 

Preşedinţii Iohannis şi Trump vor adopta o declaraţie comună privind întărirea relaţiilor dintre România şi SUA

 

Relaţii bilaterale între România şi Statele Unite ale Americii