Iohannis: PSD e adânc înșurubat în toate structurile statului/Orban: Vremea umilințelor a trecut

456

Klaus Iohannis și Ludovic Orban au participat, sâmbătă, la reuniunea Ligii Aleşilor Locali, de la Sala Polivalentă. Premierul desemnat le-a promis primarilor liberali că „vor avea ușa deschisă la Guvern”, în timp ce președintele României a lansat încă un atac la adresa PSD.

Klaus Iohannis:

„Dragii mei, noi venim dintr-o perioadă foarte complicată pentru România. (…)Suntem în război împotriva PSD-ului care a încercat să acapareze întregul stat, toate marile sisteme. PSD nu a atacat doar statul, doar marile sisteme publice, doar democrația românească, PSD i-a atacat pe români și pentru asta treabuia să ia partea românilor și asta, dragii mei, am făcut eu împreună cu voi. Ne-am câștigat libertatea, am instaurat greu, dar am instaurat democrația în ultimii 30 de ani, dar parcă așa un iz de comunism tot mai simțim când vorbim de PSD. PSDiștii sunt o forță politică care din păcate a inhibat în perioade importante dezvoltarea României. Fără PSD am fi fost mult mai departe, fără PSD nu ar fi fost nevoie să spună Emil că dorim aceleași condiții cum sunt la Paris, Roma, Munchen, fără PSD le-am fi avut. Să nu vă imaginați cumva că prin câștigarea europarlamentarelor și a refrendumului PSD a fost învins. Nici vorbă, nu faceți această greșeală imensă, PSD e adânc înșurubat în toate structurile statului, iar resetarea statului se poate face într-un singur fel: prin vot. Numai prin vot românii pot alege o structură democratică în adevăratul sens al cuvântului, numai prin vot ne debarasăm de rămășițele comuismului. Explicați-le oamenilor să voteze pentru democrație, pentru România normală”, a declarat președintele statului.

Ludovic Orban:

„Am fost președintele Ligii Aleșilor Locali. Vă cunosc aproape pe toți în persoană, am fost în aproape toate localitățile pe care le administrați cu pricepere. Vă garantez câteva lucruri simple. Vremea umilințelor la care ați fost supuși atunci când veneați la București ca să primiți avize sau toate documentele inventate a trecut. De acum, fiecare primar liberal va avea ușa deschisă la Guvern și nu numai primarii liberalii, ci orice administrație care vrea să ducă lucrurile spre mai bine. Știu că la ușa voastră au ciocănit aproape în fiecare zi tot felul de pesediști care au vrut să vă determine să părăsiți partidul. Nimeni nu va mai îndrăzni să cionănească la ușa unui primar ca să-i ceară să-și schimbe culoare politică și să trădeze încrederea cetățenilor. În ciuda minciunilor gogonate ale PSD, PNL are grijă de comunitățile locale și Guvernul va aloca fonduri pentru proiectele de dezvoltare. PNL nu va mai descentraliza nicio atribuție fără servicii de finanțare pentru acestea. Deciziile miniștrilor care privesc viața comunităilor locale trebuie luate numai în consultare și în dezbatere cu autoritățile locale. Vreau să câștigăm alegerile prezidențiale cu un scor zdrobitor(…)Partidul Naţional Liberal, în ciuda minciunilor gogonate pe care le susţine PSD-ul în fiecare zi, are grijă de comunităţile locale şi Guvernul va aloca resurse pentru toate proiectele de dezvoltare eficiente, sustenabile pe care le vor dezvolta comunităţile locale. PNL nu va mai descentraliza nicio atribuţie fără resursele necesare pentru realizarea în condiţii de eficienţă şi calitate a acestor atribuţii şi servicii”, a spus președintele PNL.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Articolul Iohannis: PSD e adânc înșurubat în toate structurile statului/Orban: Vremea umilințelor a trecut apare prima dată în Main News.

Source: New feed