Iohannis, prima reacție după depunerea moțiunii de cenzură: Alianța USR PLUS-AUR, un afront adus românilor

88

Președintele Klaus Iohannis critică, într-un mesaj publicat sâmbătă pe pagina sa de Facebook, colaborarea dintre USR PLUS și AUR pe tema moțiunii de cenzură.

Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră. Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România”, a scris președintele.

Iohannis susține că USR s-a discreditat prin moțiunea de cenzură.

Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României. Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat. Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială. Dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară și nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin”, adaugă președintele.

Președintele își încheie mesajul solicitându-le celor de la USR PLUS să încheie asocierea cu AUR.

Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație”, spune șeful statului.

Calendarul moțiunii, blocat

Calendarul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu nu a putut fi stabilit de conducerea Parlamentului nici la cea de-a doua încercare. La fel ca vineri seară, nu a fost cvorum în ședința forului.

Ședința Birourilor Permanente Reunite ale celor două camere a avut loc, pentru a doua oară de la depunerea moțiunii, sâmbătă dimineață, la ora 11.

Nu a fost, însă, cvorum, ceea ce înseamnă că nu a putut fi stabilit calendarul dezbaterii și votării moțiunii de cenzură.

Cine a lipsit

Potrivit unor surse politice, ar fi lipsit de la ședință, printre alții, Gabriela Firea (PSD), Alexandru Rafila (PSD), Robert Cazanciuc (PSD), Alina Gorghiu (PNL, tabăra Cîțu).

CITEȘTE MAI MULTE AICI.

Foto: presidency.ro

Articolul Iohannis, prima reacție după depunerea moțiunii de cenzură: Alianța USR PLUS-AUR, un afront adus românilor apare prima dată în Main News.

Source: New feed