Iohannis, despre rotativa guvernamentală: Nu cred că se va face în timpul unor negocieri

11

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că rotativa guvernamentală ar trebui să aibă loc doar în ipoteza în care greva generală a profesorilor se încheie. Mâine, 26 mai, Nicolae Ciucă ar trebui să-și depună mandatul, urmând ca președintele PSD, Marcel Ciolacu să devină noul premier al României, potrivit protocolului coaliției de guvernare. Negocierile pentru conducerea ministerelor au fost, însă, suspendate, din cauza grevei declanșată de profesori. 

Iohannis a dat de înțeles că nu intervine în formarea noului Guvern, însă, prioritatea politică la acest moment ar trebui să fie doleanțele profesorilor. Șeful statului a menționat  că rocada guvernamentală poate să decaleze, câtă vreme greva profesorilor continuă.

„Acum, sigur, fiind astăzi joi şi greva încă neîncheiată, vom vedea dacă vom reuşi să începem procedura mâine sau peste câteva zile, dar nu asta este important, dacă acum imediat sau peste o săptămână, două se face rotaţia. Important este să avem o procedură clară, să ştim cum va funcţiona coaliţia şi să avem un Guvern care garantează stabilitatea guvernării şi stabilitatea României. Nu cred că rotaţia se va face în timpul unor negocieri. Este totuşi destul de complicat şi una şi alta sunt proceduri complicate. Se pot lua pe rând”, a declarat președintele Iohannis, la Sibiu, în timp ce îl însoțea pe omologul său german.

Profesorii au organizat un miting, astăzi, în Piața Victoriei. Ei au spus că vor oferi un răspuns cu privire la ultima ofertă a Guvernului, de a le acorda carduri valorice, în două etape. La momentul publicării acestei informații, sindicatele din Educație poartă noi discuții cu Guvernul.

CITEȘTE ȘI:  Protest al sindicaliştilor din Educaţie, în Piaţa Victoriei / Lider sindical, despre oferta Guvernului: Miile de colegi veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un nu hotărât

Articolul Iohannis, despre rotativa guvernamentală: Nu cred că se va face în timpul unor negocieri apare prima dată în Main News.

Source: New feed