Iohannis cere o „verificare la sânge”, după scandalul Șoșoacă

30

Președintele Klaus Iohannis a comentat joi, 16 decembrie, scandalul în care au fost implicați soții Șoșoacă și acuzațiile la adresa autorităților române, lansate de către autoritățile din Italia. Poliția Română este acuzată de italieni că nu a intervenit suficient în acest caz.

Klaus Iohannis a precizat că sechestrarea de persoane se sancționează conform legii și în România, dar nu vrea să se antepronunțe pe marginea acestui subiect. În schimb, a punctat că „până acum ar fi fost inimaginabil” un asemenea caz în România.

Așadar, șeful statului solicită o „verificare la sânge, pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident”.

„Este un incident absolut regretabil și trebuie să fim foarte clari: sechestrarea de persoane se sancționează conform legii și în România. Pe de altă parte, nu vreau să mă antepronunț. Toate autoritățile competente să verifice ce s-a întâmplat, cum s-a intervenit, trebuie să-și facă datoria cu vârf și îndesat, cum se spune, după care, cu siguranță, voi aștepta concluziile de rigoare.

Este posibil să fi fost greșeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor chestiuni. Cert este: solicit această verificare la sânge, pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident care este absolut regretabil. Și, ca să fiu sincer, până acum ar fi fost inimaginabil”, a declarat șeful statului joi, 16 decembrie.

-știre în curs de actualizare-

Foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Iohannis cere o „verificare la sânge”, după scandalul Șoșoacă apare prima dată în Main News.

Source: New feed