Iohannis: Acest accident groaznic ne arată de ce e absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate

17

Preşedintele României a declarat, duminică, la Sibiu, că incendiul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, în urma căruia 10 persoane au murit şi alte 7 sunt în stare gravă, arată necesitatea unei reforme a sistemului de sănătate publică.

„Este o imensă tragedie ce s-a întâmplat la Spitalul din Neamț. Tocmai vin din biserică, unde cu toții ne-am rugat pentru victimele incendiului. Ce pot să spun? Condoleanțe familiilor îndurerate, iar celor care au supraviețuit însănătoșire grabnică! Este foarte important acum să se afle foarte rapid cum a fost posibil un astfel de incendiu, pentru a evita în viitor situații similare și, evident, acest accident groaznic ne arată încă o dată, dacă a fost nevoie, de ce este absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate publică din România”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă s-ar putea repeta o astfel de tragedie şi în alte zone din ţară, preşedintele a răspuns: „Doamne ferește! Dar cred că echipele care au mers acolo să verifice cauzele acestui incendiu vor comunica imediat ce se află exact mersul lucrurilor și este clar că trebuie trase învățămintele de aici, pentru a preveni astfel de accidente în alte părți. Din păcate, pandemia care a venit peste noi a dus tot sistemul într-o stare de încărcare extraordinară și, cu atât mai mult, tehnicienii trebuie să se asigure că aparatele funcționează așa cum trebuie pentru a preveni incidente similare”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Iohannis: Acest accident groaznic ne arată de ce e absolut necesară o reformă profundă a sistemului de sănătate apare prima dată în Main News.

Source: New feed