Iohannis a promulgat legea de ratificare a acordului privind aderarea Finlandei și Suediei la NATO

165

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 22 iulie, Legea pentru ratificarea protocoalelor de aderare la NATO a Finlandei şi Suediei, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Șeful statului a semnat, vineri, mai multe decrete, între care și decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Protocolului, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022, de aderare a Republicii Finlanda la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington la 4 aprilie 1949, și a Protocolului, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022, de aderare a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington la 4 aprilie 1949 (PL-x 437/2022)”.

Convocat în sesiune extraordinară, Parlamentul a adoptat miercuri, 20 iulie, proiectul privind ratificarea Protocoalelor de aderare a Finlandei şi a Suediei la NATO.

Klaus Iohannis a semnat luni, 18 iulie , decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Protocolului, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022, de aderare a Finlandei la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington la 4 aprilie 1949, şi a Protocolului, semnat la Bruxelles, la 5 iulie 2022, de aderare a Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Washington la 4 aprilie 1949.

Foto: Administrația Prezidențială

Articolul Iohannis a promulgat legea de ratificare a acordului privind aderarea Finlandei și Suediei la NATO apare prima dată în Main News.

Source: New feed