Ioan Mircea Pașcu își retrage candidatura pentru postul de comisar european la cererea Vioricăi Dăncilă

439

Ioan Mircea Pașcu a anunțat, miercuri, într-o postare pe Facebook, că își retrage candidatura pentru postul de comisar european interimar, la solicitarea premierului Viorica Dăncilă. Decizia Guvernului de la Bucureşti vine după ce şi Estonia a anunţat luni că renunţă la postul de comisar european interimar.

„Ultima oră: am fost informat de doamna Ambasador pe lângă UE, Luminiţa Odobescu, ca a primit instrucţiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau nota şi ma conformez, aşa cum am anunţat, hotărârii luate de doamna Viorica Vasilica Dăncilă! Voi reveni …”, a scris Ioan Mircea Paşcu, miercuri, pe Facebook.

Preşedintele Comisiei CONT, Monica Hohlmeier, i-a transmis o scrisoare preşedintelui PE, David Sassoli, în care îi transmite că nu ar trebui să accepte numirea celor doi comisari interimari, printre care şi Ioan Mircea Paşcu. Ea invocă faptul că ar fi costuri de 2 milioane euro pentru ambii comisari.

Şi liderul grupului PPE în Parlamentul European Manfred Weber a solicitat Guvernului României să urmeze exemplul Executivului estonian şi să nu mai propună comisar european interimar, pentru restul de mandat.

În 28 iunie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că PSD îl propune pe Ioan Mircea Paşcu pentru postul de comisar european deţinut de Corina Creţu, care a obţinut un mandat de europarlamentar. Ioan Mircea Paşcu a fost europarlamentar din 2007, dar pentru alegerile din 26 mai nu s-a mai regăsit pe listele partidului, el exprimându-şi la acel moment nemulţumirea faţă de această situaţie.

 

Articolul Ioan Mircea Pașcu își retrage candidatura pentru postul de comisar european la cererea Vioricăi Dăncilă apare prima dată în Main News.

Source: New feed