Incidente la Congresul PNL: Mai mulți liberali ar fi rupt perdelele de la cabinele de vot, alții sunt puși să-și dovedească votul pentru Cîțu

129

Nici bine nu a început congresul PNL sâmbătă, 25 septembrie, că deja au și apărut primele incidente. Mai mulți liberali din echipa care îl susține pe Ludovic Orban la șefia PNL ar fi rupt perdelele de la cabinele de vot, potrivit unor surse Main News.

Despre acest incident, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, care îl susține pe Florin Cîțu, spune că liderii formațiunii „vor liniști lucrurile”.

„Am auzit (că au fost rupte perdelele din cabinele de vot – n.red.), sunt detalii minore. Unii dintre colegii noștri și-au făcut calculele și nu au cum să obțină 2.000 de voturi din 5.000 și au devenit nervoși. Vom intra liderii partidului și vom liniști lucrurile. Votul este secret. Așa funcționează demcorația peste tot”, a declarat Rareș Bogdan sâmbătă dimineață, din fața Romexpo, referitor la incidentul cu perdelele.

Totodată, el a lansat o provocare pentru Dacian Cioloș, colegul său din Parlamentul European și lider al grupului Renew Europe.

„Eu îmi doresc ca această coaliţie să continue cu USR PLUS. Îi transmit o provocare domnului Cioloş, dacă vine de la Bruxelles pentru o poziţie de ministru, voi intra şi eu în Guvern alături de Florin”, a declarat Rareș Bogdan sâmbătă dimineață, în fața Romexpo.

Ce a spus premierul

Incidentul cu perdelele a fost comentat și de prim-ministrul Florin Cîțu, care a ajuns după Ludovic Orban la Romexpo.

Premierul a spus că organizarea congresului va fi impecabilă, „cu aceleași reguli și condiții în care a fost organizat congresul din 2017, niciun fel de diferență, totul va fi tansparent”.

Delegații care votează cu premierul, puși să-și dovedească votul

Delegații din echipa premierului Florin Cîțu ar fi primit indicații, printr-un SMS, să-și arate votul după ce ies din cabine, conform unor surse Main News.

Aceștia au primit un SMS pe telefon cu puțin timp înainte de ora 11:00 în care erau îndemnați să „iasă cu buletinul de vot din cabină, deschis o treime”, astfel încât să fie vizibil votul pentru prim-ministru.

„Se iese ușor din cabine, în grupuri compacte, cu buletinul deschis o treime. După ce ați încercuit Cîțu și îl arătati ușor către Septimiu. Discret” – este mesajul primit de liberali.

Context

Liberalii își aleg sâmbătă, 25 septembrie, viitorul președinte. Lupta se dă între actualul lider al PNL, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu. Evenimentul are loc la Romexpo, unde sunt așteptați 5.000 de delegați. La congresul PNL participă și președintele Klaus Iohannis, care a anunțat de curând că îl susține pe actualul premier.

Urmărește AICI LIVE, pe mainnews.ro, cele mai importante momente și declarații de la Congresul PNL. 

CITEȘTE ȘI Ultimele ore de negocieri în campania internă din PNL, ce spun taberele | Politolog: Cei care nu vor câștiga vor pleca

Vezi parcursul în politică al lui Florin Cîțu, economistul ajuns premier, dar și cel al lui Ludovic Orban, care se află la a treia confruntare cu un candidat susținut de Klaus Iohannis.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Incidente la Congresul PNL: Mai mulți liberali ar fi rupt perdelele de la cabinele de vot, alții sunt puși să-și dovedească votul pentru Cîțu apare prima dată în Main News.

Source: New feed