Începe sesiunea de toamnă a Parlamentului. Călin Popescu Tăriceanu susține că își va da demisia din funcția de președinte al Senatului

462

Deputații și senatorii se întâlnesc, luni, în Parlament, pentru începutul sesiunii parlamentare. Ei vor alege noua componență a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului. De asemenea, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat în urmă cu o săptămână că va demisiona din funcția de șef al Senatului. În acest caz, deputații și senatorii vor trebui să aleagă un nou președinte.

Luni, de la ora 13:00, Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se întrunesc pentru a-și alege noua componență. De asemenea, grupurile parlamentare ale partidelor vor desemna noii lideri de grup și pe cine vor susține la șefia Senatului, dacă Tăriceanu își va da demisia.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, după ședința Comitetului Executiv PSD care a avut loc sâmbătă, că nu s-a discutat despre președinția Senatului, fiindcă social-democrații așteaptă mai întâi ca liderul ALDE să demisioneze.

ALDE, partidul condus de către Călin Popescu Tăriceanu a votat, luni, ieșirea de la Guvernare. De asemenea, liderul a anunțat că se va retrage din cursa alegerilor prezidențiale. În aceeași zi, Tăriceanu a spus că își va da demisia din funcția de președinte al Senatului.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Articolul Începe sesiunea de toamnă a Parlamentului. Călin Popescu Tăriceanu susține că își va da demisia din funcția de președinte al Senatului apare prima dată în Main News.

Source: New feed