Încă o demisie din grupul parlamentar al PNL. Numărul liberalilor care s-au retras a ajuns la 17

96

Deputatul Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, a anunțat miercuri seara, 3 noiembrie, că demisionează din grupul parlamentar al PNL. Astfel, numărul liberalilor care și-au anunțat până acum retragerea a ajuns la 17, cu tot cu Ludovic Orban.

Miuțescu și-a anunțat decizia într-o postare pe Facebook. Liderul de filială a criticat actuala conducere a Partidului Național Liberal.

„Din păcate, de două luni de zile asistăm la o criză politică provocată într-o perioadă când era nevoie de decizii ferme, de o guvernare stabilă și performantă. Noua conducere a partidului a impus Partidului Naţional Liberal o agendă departe de problemele reale ale românilor, care se confruntă cu valul 4 al pandemiei, cu creșteri galopante la prețurile carburanților și ale energiei. În cele trei decenii de activitate politică, nu am traversat nicio perioadă mai neagră ca cea din prezent, în care conducerea Partidului Național Liberal pare ruptă complet de interesele electoratului. Ce face acum așa zisa echipă câștigătoare era de neimaginat în urmă cu doar câteva luni, iar negocierile pentru stablirea unui nou guvern au arătat că, în momentul de față, PNL nu are nicio strategie.

Nu pot să fiu părtaș la așa ceva, mai ales că activitatea mea în Parlament este legată de cetățenii care m-au votat, nu de o conducere a PNL efemeră și lipsită de orice contact cu realitatea. De aceea, de azi mă retrag din grupul parlamentar PNL și voi activa ca deputat neafiliat. Sper ca gestul meu să fie înțeles corect și să reprezinte un semnal de alarmă pentru actuala conducere a partidului, dar și pentru colegii din teritoriu, de la aleși locali la simpli membri de partid. Nu mă dezic de liberalism, ci doar de conducerea efemeră a acestui partid, care a reușit în două luni de zile să prăbușească încrederea românilor în Partidul Național Liberal”, a notat Miuțescu pe rețeaua socială.

Context

Mai mulți liberali au demisionat din grupul parlamentar al PNL. Cel care a dat tonul plecărilor din grupul parlamentar PNL a fost Ludovic Orban, fostul președinte al partidului, care și-a anunțat demisia marți, 26 octombrie.

Acesta a fost urmat de alți 16 membri PNL: Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Luminiţa Barcari, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiașu, Ion Iordache, Violeta Alexandru și Adrian Miuțescu.

Ludovic Orban a declarat duminică seară, 31 octombrie, că, dacă nu-i vor fi îndeplinite cele 3 condiții, va pleca din partid și va înființa o nouă formațiune politică, alături de senatorii și deputații care îl susțin.

1. Să se întoarcă cu fața la popor și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni (n.r. liberalii). Iohannis a arătat foarte clar că dacă îi iese ceva e o operațiune de distrugere a PNL. 2. Cîțu să plece acasă, sa aibă loc un congres în care să se aleagă un președinte cum vor membrii PNL, nu Iohannis și sistemul.  3. Refacerea Coaliției”, sunt condițiile puse de Orban, potrivit Realitatea PLUS.

O decizie în acest sens ar urma să fie anunțată în următoarele 2-3 săptămâni, a mai spus Ludovic Orban.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea 

Articolul Încă o demisie din grupul parlamentar al PNL. Numărul liberalilor care s-au retras a ajuns la 17 apare prima dată în Main News.

Source: New feed