Ilan Laufer a demisionat din funcția de consilier onorific al premierului Dăncilă fiindcă nu a fost invitat în SUA

429

Ilan Laufer și-a anunțat demisia din funcția de consilier onorific al premierului, fiindcă nu a fost invitat să o însoțească pe Viorica Dăncilă în vizita din Statele Unite ale Americii. Laufer susține că social-democrata nu s-a întâlnit cu el, în calitate de președinte al PSD SUA.

„Mă aflu în Statele Unite ale Americii de mai bine de un an, acolo unde coordonez un program dedicat consolidării relațiilor economice bilaterale dintre România și Statele Unite ale Americii. Mi-am dedicat tot timpul și energia pentru dezvoltarea acestui program de sprijin al mediului de afaceri româno-american. Am reușit anul aceasta să aducem cea mai mare delegație de IMM-uri românești care a vizitat Statele Unite, să le organizăm întâlniri de top cu administrația locală și centrală, cu oameni de afaceri, companii de top și ONG-uri”, a scris Ilan Laufer, miercuri, pe Facebook.

Acesta a spus că a fost bucuros atunci când a aflat că Viorica Dăncilă se duce în SUA, în vederea unor discuții importante pentru români din țară, însă nu a fost invitat nici în calitate de consilier onorific, care cunoaște bine relația România-SUA, și nici să o întâlnească în calitate de președinte PSD SUA.

„Am fost foarte bucuros că vom avea ocazia să discutăm toate aceste aspecte importante pentru românii de aici, la care se adaugă două priorități foarte importante pentru țara noastră. O agendă clară pentru începerea negocierilor aderării României la OCDE și includerea României în Visa Waiver Program.

Nu am fost invitat să o însoțesc pe doamna premier nici în calitate de consiler onorific care cunoaște bine relația România-SUA, și nici să o întâlnesc în calitate de președinte PSD SUA. Înțeleg că doamna premier preferă consilieri externi și prin urmare mă aflu în situația în care nu îmi pot exercita eficient niciuna dintre aceste funcții, în care am fost învestit cu încrederea colegilor mei de partid. Astăzi am informat-o pe doamna premier Viorica Dăncilă asupra deciziei mele de a demisiona”, a completat Ilan Laufer.

Ilan Laufer a fost numit în funcția de consilier onorific în Guvernul Dăncilă, funcție neremunerată, pe 17 decembrie 2018

Articolul Ilan Laufer a demisionat din funcția de consilier onorific al premierului Dăncilă fiindcă nu a fost invitat în SUA apare prima dată în Main News.

Source: New feed