Guvernul va analiza tranzacțiile de energie efectuate de companiile din domeniu / Câciu: Lucrurile sunt foarte dezechilibrate

124

Adrian Câciu a anunțat, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 27 iulie, că Executivul va analiza tranzacțiile făcute de companiile din piața Energiei. Ministrul de Finanțe a precizat că prețurile nu trebuie lăsate să crească „în mod galopant” și a reluat apelul PSD, de reglementare a pieței energetice.

La modul în care se vinde energia pe piață, lucrurile au intrat într-un regim prea incert pentru a fi gestionabil(…), drept pentru care asta s-a cerut ANRE-ului (n.r. Agenției Naționale de Reglementare în domeniul Energiei), Guvernului, să facem o analiză. Nu poți lăsa prețurile să crească în mod galopant, pentru că nu poți susține”, a declarat Adrian Câciu, la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Ministrul de Finanțe a reluat apelul prin care social-democrații au cerut reglementarea pieței din Energie, menționând că e una dintre măsurile care pot duce la ameliorarea inflației.

Statul român a venit să sprijine cetățenii și economia în fața exploziei prețurilor la energie(…)Banii de plată pentru furnizori sunt taxele pe care le plătiți dumneavoastră, chiar și eu(…)Trebuie intervenit într-o zonă de reglementare a pieței pe fluxul ei, pentru că undeva lucrurile sunt foarte dezechilibrate din punctul meu de vedere”, a adăugat ministrul.

CITEȘTE ȘI: PSD a cerut coaliției să reia discuțiile legate de reglementarea prețurilor la energie și gaze

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Guvernul va analiza tranzacțiile de energie efectuate de companiile din domeniu / Câciu: Lucrurile sunt foarte dezechilibrate apare prima dată în Main News.

Source: New feed