Guvernul pregătește un act normativ pentru compensarea facturilor la gaze și energie electrică

26

După explozia prețurilor la gaze și energie electrică, Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență prin care o parte dintre consumatori să fie compensați în această iarnă, a anunțat, marți, 31 august, ministrul energiei, Virgil Popescu. 

Potrivit oficialului, de acest act normativ ar urma să beneficieze circa 4,5 milioane de cetățeni cu venituri sub media națională, situată în prezent la 3.451 lei, sau cu un consum sub nivelul mediu.

Controale la furnizorii care au majorat prețurile

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei au demarat în această săptămână controale la furnizorii de gaze naturale și energie electrică care au majorat semnificativ tarifele asumate prin contracte.

Virgil Popescu a explicat că ANRE poate îi poate amenda cu până la 10% din cifra de afaceri pe furnizorilor care au modificat unilateral tarifele în contractele încheiate.

Restart Energy a dublat tarifele peste noapte

Unul dintre furnizorii care și-a atras clienții practicând unele dintre cele mai mici tarife de pe piață, Restart Energy a trimis notificări privind majorarea tarifelor. Dacă în urmă cu o lună Restart a încheiat contracte pentru furnizarea de gaze naturale la prețul de 130 lei/MWh, acum firma a trimis notificări privind majorarea la prețul de 220 lei/MWh. Pentru energie electrică Restart a încheiat contracte la prețul de 280 lei lei/MWh la 557 lei lei/MWh.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Guvernul pregătește un act normativ pentru compensarea facturilor la gaze și energie electrică apare prima dată în Main News.

Source: New feed