Guvernul ia în calcul să interzică utilizarea Tik Tok în cazul instituțiilor din țară

29

Guvernul ia în calcul să interzică utilizarea aplicației Tik Tok de către funcționarii și instituțiile din România, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.

Este un lucru pe care îl evaluăm în aceste zile cu toate instituţiile implicate. E un lucru foarte bun şi un exemplu foarte bun pe care ni-l daţi, pentru că dacă nu am avea legea securităţii cibernetice, dacă ea nu va fi operaţionalizată, va fi foarte greu să intervenim în asemenea cazuri”, a declarat Burduja, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 1 martie, citat de News.ro.

Ministrul a menționat că „trebuie făcută o analiză cu maximă responsabilitate”, în condițiile în care Senatul, dar și mai mulți parlamentari, sunt activi pe TikTok.

Burduja a precizat că autoritățile române au interzis utilizarea antivirusului Kaspersky, dezvoltat în Rusia, și că au întocmit o listă cu furnizorii de software „care nu sunt agreați”.

Şi aici trebuie să analizăm şi odată ce vom avea o analiză finală, vom emite o dispoziţie în acest sens”. ”Nu vrem să generăm o reacţie adversă, dacă nu este cazul”, a adăugat Burduja.

Tik Tok a fost interzis pe telefonul angajaților instituțiilor europene și americane, din cauza riscurilor de securitate cibernetică pe care aplicația dezvoltată de o companie din Beijing le prezintă, în condițiile în care datele utilizatorilor pot fi accesate de angajații din China.

sursa foto: theconversation.com

Articolul Guvernul ia în calcul să interzică utilizarea Tik Tok în cazul instituțiilor din țară apare prima dată în Main News.

Source: New feed