Guvernul Dăncilă, oficial fără ALDE. Președintele Klaus Iohannis a aprobat demisiile miniștrilor ALDE

481

PSD a rămas, oficial, singur la guvernare. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcție a miniștrilor Leocadia Gavrilescu , Anton Anton și Viorel Ilie. Astfel, Viorica Dăncilă trebuie să găsească soluții pentru posturile rămase vacante, mai ales că președintele Klaus Iohannis a declarat că nu va mai accepta miniștri interimari. Premierul este nevoit să meargă în Parlament pentru remanierea Guvernului. 

Situația nu este deloc simplă nici în Parlament după ce ALDE  a precizat că nu va mai susține Guvernul, iar Pro România continuă racolarile. La Senat, PSD a pierdut majoritatea, prin plecarea a doi parlamentari la partidul lui Victor Ponta. De menționat că, la Senat, PSD avea singur majoritate.

Comunicatul Administrației Prezidențiale

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 august a.c., următoarele decrete:

Decret prin care se ia act de demisia doamnei Graţiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul mediului, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;

Decret prin care se ia act de demisia domnului Anton Anton, ministrul energiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;

Decret prin care se ia act de demisia domnului Viorel Ilie, ministrul pentru relația cu Parlamentul, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

 

 

Articolul Guvernul Dăncilă, oficial fără ALDE. Președintele Klaus Iohannis a aprobat demisiile miniștrilor ALDE apare prima dată în Main News.

Source: New feed