Gratuitatea acordată studenților pentru călătoriile cu trenul, subiect de controversă în coaliția de guvernare / Orban: Va fi menținută pe ruta dintre localitatea de domiciliu și facultate / Barna: Vor avea o reducere de 50% pe tot parcursul anului

20

Liderii principalelor partide din coaliția de guvernare se contrazic pe tema gratuității acordată studenților pentru călătoriile cu trenul. În timp ce președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, susține că studenții vor putea circula gratis cu trenul pe ruta dintre localitatea de domiciliu și facultate, viceprim-ministrul Dan Barna a anunțat că aceștia vor beneficia de o reducere de 50% pe toată perioada anului. 

Am văzut că a fost prezentată şi informaţia pe care am furnizat-o referitoare la gratuitatea pentru studenţi într-un mod care nu este conform cu ceea ce am discutat noi. Se va menţine gratuitatea pentru studenţi, dar se va menţine pe ruta dintre localitatea de domiciliu şi localitatea în care îşi efectuează studiile. Nu se renunţă la gratuitatea pentru transportul către facultate şi de la facultate către casă. De asemenea, evident că vor beneficia de nişte reduceri ale cuantumului călătoriilor de care au beneficiat. Din păcate, a fost transmisă public informaţia, poate nici eu nu am fost destul de clar, dar nu înseamnă că nu permitem în continuare deplasarea către facultate”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, într-o declarație de presă susținută la Palatul Parlamentului.

Dan Barna, în schimb, susține că există o propunere conform căreia studenții ar beneficia de o reducere de 50% pe toată perioada anului, fără a fi impusă o limită a călătoriilor.

În momentul de față, propunerea este ca studenții să aibă gratuitate de 50% pe toată perioada anului, nu doar în perioada anului școlar. Este un lucru care se găsește la momentul de față în abordarea bugetară”, a spus Dan Barna, după ce a efectuat rapelul la vaccinul anti COVID-19.

Sursă foto: Inquam Photos / Ana-Maria Dumtiru

Articolul Gratuitatea acordată studenților pentru călătoriile cu trenul, subiect de controversă în coaliția de guvernare / Orban: Va fi menținută pe ruta dintre localitatea de domiciliu și facultate / Barna: Vor avea o reducere de 50% pe tot parcursul anului apare prima dată în Main News.

Source: New feed